Dünya Halter Şampiyonası’nda Kazak sporcudan yeni dünya rekoru

Dünya Halter Şampiyonası’nda Kazak sporcudan yeni dünya rekoru

Kazakistan’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nın sekizinci gününde erkekler 105 kilo A kategorisinde Kazak sporcu İlya İlyin kendi rekorunu egale etti. İlyin, silkmede kendisine ait olan 238 kiloda dünya rekoruna 4 kilo daha ekleyerek 242...

Kazakistan’da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nın sekizinci gününde erkekler 105 kilo A kategorisinde Kazak sporcu İlya İlyin kendi rekorunu egale etti. İlyin, silkmede kendisine ait olan 238 kiloda dünya rekoruna 4 kilo daha ekleyerek 242 kiloya çıkarttı.

Almatı’da devam eden Dünya Halter Şampiyonası’nın bugünkü akşam seansında 105 kiloda yapılan yarışmalarda madalyalar sahiplerini buldu. 105 kilo A kategorisinde podyuma çıkan Kazak sporcu İlya İlyin koparmada 190 kilo kaldırarak bronz madalya alırken, silkmede 242 kilo ile altın madalyanın sahibi oldu. İlyin, toplamda ise 432 kilo ile altın madalya alırken şampiyonayı iki altın bir bronz madalya alarak toplamda 3 madalya ile tamamladı.

105 kilo erkeklerde yarışan Özbek Ruslan Nurudinoz koparmada 193 kilo kaldırarak altın madalya, toplamda ise 432 kilo kaldırarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Üçüncülüğü ise koparmada 187, silkmede ise 240 kilo kaldıran Rus David Bedzhanyan kazandı. Dünya Halter Şampiyonası yarın yapılacak yarışmalar ile sona erecek.

CİHAN