Dünyada kablosuz ağ ile yapılan ilk orkestra, ilk konserini verdi

Dünyada kablosuz ağ ile yapılan ilk orkestra, ilk konserini verdi

Amerika’nın en gelişmiş şehirlerinden New York’ta, internete halkın bulundukları yerden ücretsiz bağlanması için sunulan kablosuz ağ sistemi, birçok alanda kullanılmaya başlandı. Şehirdeki sokak müzisyenleri, kablosuz ağa bağlanarak...

Amerika’nın en gelişmiş şehirlerinden New York’ta, internete halkın bulundukları yerden ücretsiz bağlanması için sunulan kablosuz ağ sistemi, birçok alanda kullanılmaya başlandı. Şehirdeki sokak müzisyenleri, kablosuz ağa bağlanarak orkestra şefi başkanlığında beraberce yaptıkları müzikle bir ilke imza attı.

Metro istasyonlarında müziklerini icra eden sanatçılar, Newyork’ta Chris Shimojima’nın yapımcılığını üstlendiği bir video klipte bir araya getirildi. İlk olarak şehrin farklı yerlerinde bulunan müzisyenler kablosuz ağa bağlı cep telefonları ile Bryant Parkı'nda bulunan bir orkestra şefiyle canlı bağlantı yaptı. Orkestra şefi de önündeki farklı bilgisayarlardan bağlantı kurduğu müzisyenleri yönetti. Şehrin değişik yerlerinde birçok enstrümanı çalan usta müzisyenler, orkestra şefinin başkanlığında eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. Böylelikle kablosuz ağ kullanılarak yapılan ilk orkestra ile yine ilk konser verilmiş oldu.

Öte yandan, tüm bu çalışmalar yapılırken, müzisyenlerin ve orkestra şefinin bulunduğu yerde bulunan kameralar kayıttaydı. Ortaya çıkan eşsiz müziğin video klibi izleyenlerin sayısı ise Youtube’da yayınlanmasından birkaç gün sonra 50 bine yaklaştı.

Bu yılın başlarında New York Belediyesi, 80 bin kişinin faydalanabileceği ücretsiz ve kablosuz internet hizmetini sunmak için çalışmalara başlamıştı. Dünyanın en büyük “Wi-Fi” yani kablosuz internet ağlarının büyük ölçüde tamamlandığı şehirde, her gün on binlerce kişi bu hizmetten faydalanıyor.

CİHAN