Dünyanın en küçük kotunu yaptı

Dünyanın en küçük kotunu yaptı

Konya'da bir terzi, 1 santimetrelik kot pantolon dikti.

Konya'da terzi Derviş Arı, 1 santimetrelik kot pantolon dikti. Terzilikteki başarısını ortaya koymak için yaklaşık 2 yıl önce 1.5 santimetrelik kot pantolon diken Derviş Arı, diktiği 1 santimetrelik kot pantolon ile kendi rekorunu yenilerken, dünyanın en küçük patolonu olduğunu öne sürdü.

Derviş Arı, ilk olarak bir müşterisinin kefene cep diktirmesiyle basında gündeme geldiğini, ardından da mesleğini en iyi şekilde yaptığını anlatabilmek ve inceliklerini gösterebilmek için büyük bir emek isteyen en küçük pantolonu dikmeye karar verdiğini ifade etti. Arı, şöyle konuştu:

290120151100337647244_2.jpg

"İlk olarak 3.5 santimetre boyunda bir pantolon diktim. Ardından bunu 2.5 santimetreye düşürdüm. 2 yıl önce 1.5 santimetre boyunda bir kot pantolon diktim. Şimdi de 1 santimetre boyunda kot pantolon dikerek noktayı koydum. Artık bundan küçüğünü dikecek makinemiz kalmadı."

DAHA KÜÇÜK YAPILAMAZ

Arı, bu minik pantolonda olması gereken tüm özelliklerin bulunduğunu anlatırken, "Paçal, kemer dikişi, patlet dikişi, yan cepleri ve yan dikişleriyle tam bir kot pantolon oldu. Bundan daha küçüğünün yapılabileceğini düşünmüyorum. Yapmak isteyenler çıkabilir. Eğer yapabiliyorlarsa buyursunlar yapsınlar" dedi.

1.5 AY SÜRDÜ

Oldukça zor bir sürecin ardından kot pantolonunu tamamladıklarını da ifade eden Arı şöyle konuştu:

"Kot pantolon çok küçük olduğu için yapılırken dikişlerinden patlamalar oluyor. Bun nedenle tekrar başa dönüyorum. 1 santimetrelik kot pantolonu, yaklaşık 1.5 ay süren zaman zarfından ve 38 başarısız denemenin ardından tamamladım. Tabi pantolonun en büyüğünü de dikmek mümkün. Kumaş olduktan sonra dikilebilir. Öğrendiğim kadarıyla en büyük pantolonu 156 metre olarak dikmişler. Benim diktiğim 1 santimetre boyundaki kot pantolonu daha önce duymadım. 3,5 santimetreyle başladığım pantolon dikimini en son 1 santimetreyle tamamladım. Bu şu anda dünyanın en küçük kot pantolonu oldu."

GUINNESS’E DE ADAYIM

Diktiği pantolonları iş yerinde sergilediğini belirten Arı, bu pantolonları satın almak isteyenler olduğunu da söyledi. Yaptığı 1 santimetrelik pantolon ile Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmek istediğini ifade eden Arı, bunun için para yatırmak gerektiğini ve sponsor bulduğu taktirde düşünebileceğini belirtti.