Dünyanın İkinci Büyük Kanyonuna Cam Teras Yapıldı

Dünyanın İkinci Büyük Kanyonuna Cam Teras Yapıldı

Uşak'ın Ulubey ilçesinde yapımı tamamlanan dünyanın ikinci büyük park kanyonu projesinin açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti.

Uşak'ın Ulubey ilçesinde yapımı tamamlanan dünyanın ikinci büyük park kanyonu projesinin açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti.

Amerika'daki Arizona Kanyonları'ndan sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonları'na yapılan "Park Kanyon'un açılışına eski bakanlardan Aldülkadir Aksu ve Saffet Arıkan Bedük, Uşak Valisi Seddar Yavuz, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulubey Kanyon bölgesinde düzenlenen açılışta konuşma yapan Uşak Valisi Seddar Yavuz, Park Kanyon ve Cam Teras projesinin bir başlangıç olduğunu belirterek, ilerleyen dönemde kanyon zeminine ziyaretçilerin inmesini kolaylaştıracak asansör projesini de hayata geçireceklerini söyledi. Vali Yavuz; "Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonları'nın turizme kazandırılması için bir dizi çalışma yürüttük. Bölgenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi gereken çalışmalarımız devam etmekte. İlçede konaklama tesislerinin yapılmasıyla bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turistin gelmesini bekliyoruz. Bölge, ilimizin en önemli turizm bölgesi. Cam Teras ilgi çekici ve güzel bir proje. Binlerce kişinin Cam Teras üzerinden kanyonları izlemeye geleceğini biliyorum" dedi.

Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu da yaklaşık 125 metrekare büyüklüğündeki projenin 1 milyon 400 bin liraya mal olduğunu kaydederek, bölgenin en ilgi çekici alanını Ulubey Kanyonları'na kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Aksu, "Park Kanyon projesiyle yerli ve yabancı misafirlerimiz Cam Teras'tan kanyonun büyüleyici manzarasını daha iyi keşfedecekler. Doğa sporları ve adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez bir durağı olacağına inandığımız bu projenin ilgi çekici diğer aşamaları da en kısa sürede parkımıza dahil olacaktır" İfadelerini kullandı.

Eski bakanlardan Aldülkadir Aksu ve Saffet Arıkan Bedük de açılış töreninde birer konuşma yaparak, doğa harikası olan Ulubey Kanyonları'na yapılan Park Kanyon'un Uşak'a ve ülkeye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Programa katılan davetliler törenin ardından, ilgi odağı olan Cam Teras'ın yanı sıra, faaliyete geçen Park Kanyon kafeteryasını da gezdiler. Açılışa gelen vatandaşlar Cam Teras'tan kanyonları seyretmek için birbirleriyle yarışırken uzun kuyruk oluşturdular.

Kaynak: İHA