Dünyanın merkezi Çorum mu ?

Dünyanın merkezi Çorum mu ?

Google'da dünyanın coğrafi merkezi olarak Çorum işaretledi. İşin aslı sonradan ortaya çıktı.

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google'ın haritalama servisi Google Haritalar, dünyanın coğrafi merkezini Çorum kırsalını oluşturan bölge olarak açıkladı.

Şimdiye kadar yapılan hesaplamalarda teorik olarak dünyanın merkezi olan Çorum, Google Haritalar tarafından  işaretlendi.

ABD'nin sahil kenti San Diego'dan fizikçi Andrew J. Woods tarafından  1973 yılında yapılan hesaplamalara göre, dünyanın coğrafi merkezi Ankara'nın 150 kilometre güneydoğusu olarak belirlenmişti. 2003'te Holger Isenberg tarafından küresel dijital yüzey modeliyle yapılan yeni bir hesaplamayla ise dünyanın merkezi Çorum olarak açıklanmıştı.

Daha önceden bu merkezin Mısır piramitlerinin yer aldığı bölge olduğu yönünde bazı teoriler de vardı.

İŞARETLEMEYİ YAPAN GOOGLE DEĞİL

Anadolu Ajansı'nın abonelerine geçtiği haberin gerçek olup olmadığı kısa süre sonra anlaşıldı. Söz konusu işaretlemeyi, bir Türk sosyal medya kullanıcısı yapmış ve ardından da oluşturduğu haritanın ekran görüntüsünü fotoğraf paylaşım sitesi Imgur'a yüklemişti.

ÇORUM'DA BÜYÜK SEVİNÇ YARATMIŞTI:
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, "Google'ın haritalama servisi Google Haritalar'ın, dünyanın coğrafi merkezini Çorum kırsalını oluşturan bölge olarak açıklaması" Çorumluları mutlu etti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hürriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Google'ın haritalama sisteminin dünyanın en çok kullanılan ölçüm sistemi olduğunu, dolayısıyla yapılan tespitin doğru olduğunu söyledi.

Etiketler google Çorum harita