• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Memurlara maaş farkı ödeniyor !
Bu haber çocuğu Facebook kullananlar için
''Gereksiz yere sezaryen yaptırdım''
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Dursun Albay Neden İstifa Etmeli ?

Aydın Özdalga

Türkiye’yi karıştıran fotokopi darbe planını yazdığı öne sürülen Deniz Kurmay Albay, Dursun Çiçek, TSK’ya son ve en büyük hizmetini yaparak, derhal istifa etmelidir. Çünkü....

Türkiye Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’i, geçen ay tanıdı. Ergenekon soruşturması çerçevesinde ele geçen fotokopi bir belgeye göre, darbenin yolunu açmak isteyen Dursun Albay, AKP’yi ve Fettullah Hocacılar diye  bilinen cemaati yıpratmak için, bir dizi komplo planlamasını öngören bir plan hazırlamıştı.

Bu olaydan bir süre sonra gözaltına alınan Dursun Çiçek önce tutuklandı, daha aradan 24 saat geçmeden de, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine, serbest bırakıldı. Aradan geçen haftalara rağmen bu fotokopinin orjinali ortaya çıkmadı. Dursun Albay ise kendisini, gözaltına aldıran savcılar hakkında şikayetci oldu.

Önce şunu kayda geçelim. İhtilalcilik, TSK’nın DNA’sında var. TSK mensubu komutanlar, temel görevlerinin Türkiye’yi sadece dış düşmanlara karşı korumak olmadığına can-ı gönülden inanır. Komutanlara göre, bir başka temel görev, laik cumhuriyeti yıkmak isteyen iç düşmanlara karşı mücadeledir. 27 mayıs, 12 mart, 12 eylül ve 28 şubat, hep bu görev anlayışının sonucudur.

Ancak, Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı öne sürülen fotokopi belgenin, ben şahsen doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü Genelkurmay’ın darbe kültüründe, darbe belgelerinin böyle sıradan bir yazışma gibi, açık kavramlarla hazırlanıp, altına imza atılması yoktur.

12 eylül darbesinin planı olan “ Bayrak Harekatı “ dosyasını, darbeden 1 yıl sonra görmüştüm. Her şey şifreli ve takma isimlerle hazırlanmıştı. Açık isimler ve hedefler sadece 12 eylül akşamı yerine konarak, darbe planı ilgili birliklere özel kuryelerle yollanmıştı.

Kanımca  bu belge, TSK’yı yıpratmak isteyen çevrelerin hazırladığı bir büyük planın parçası. Tabi bu arada, bu çevrelerin amaclarına, şimdilik de olsa, büyük oranda ulaştığını belirtelim.

Bu yazdıklarımdan, sakın ola ki, “ TSK darbe heveslisi değildir “ mesajını çıkartmayın. Elimde bir delil yok ama, TSK’ nın içinde belki 12 eylül’de olduğu gibi emir-komuta zincirinde,  belki de 27 mayıs’ta olduğu gibi, hiyerarşi dışı darbe hazırlığı olma olasılığı yüksektir.

Dedim ya, bu bir DNA meselesi. AKP iktidarının bazı sorumsuz girişimleri ise, bu DNA’yı  kışkırtıcı nitelikte.

Neyse, google arşivine bu notları düştükten sonra, asıl konumuza gelelim.

Ben kendi adıma, TSK’nın, Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olduğuna, bu nedenle, ülkenin en az yıpranmış kurumu olması gerektiğine yürekten inanırım.

Ancak, ne yazık ki TSK son zamanlarda tarihinin en yıpranmış günlerini yaşıyor.  Bunda elbette TSK’yı yıpratmak isteyen iç ve dış güçlerin kurnaz planlarının payı büyük.

Ama  bu yıpranma sürecinde TSK komuta kademesinin hata payı da küçümsenmeyecek kadar büyük. İnşallah ilerleyen günlerde  bu konuda da bir analiz yapacağız.

Stratejistlerin “ Yakın ve varolan tehlike “ dedikleri bir kavram vardır. İşte TSK bugünlerde bu tür bir “ Yakın ve varolan tehlike “ ile karşı karşıya.

Bu tehlike Cumartesi günü başlayacak askeri şüra’da amirallik sırasında olan, deniz kurmay albay Dursun Çiçek’in amiralliğe terfi durumu.

TSK komutası tam bir “ Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal “ durumu ile karşı karşıya. 

Amirallik sırasındaki parlak bir kurmay subay olan Dursun Çiçek, terfi eder ve  tuğamiral olursa, başta AKP olmak üzere, ülkedeki anti TSK cephe ayağa kalkacak ve “ Gördünüz mü işte ? Darbeciyi emekli edeceklerine bir de paşa yaptılar. “ diye feryat edip, TSK’ya yüklenecek.

Yani TSK’ nın yıpranma süreci daha da hızlanacak.

Yok eğer askeri şüra Dursun Çiçek’i amiral yapmaz, Dursun Çiçek emekli olursa, bu kez de anti AKP cephe ayağa kalkacak, “ AKP’ye teslim oldunuz, iftitaya uğramış pırıl pırıl  bir kurmay subayı kurban ettiniz “ diye feryat ederek TSK üst kademesini suçlayacak.

Daha da tehlikesi, TSK içindeki serüvenci ve şahin subaylar, üst kademeye tepki gösterecekler, TSK için en önemli unsur olan hiyerarlik disiplin zedelenecek.

Yani TSK’nın yıpranma süreci yine daha da hızlanacak.

TSK komuta kademesi için dediğimiz “ Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal “ durumunun özeti böyle.

Yani Dursun Çiçek amiral de olsa, emekli de olsa kaybedecek olan TSK, yani Türkiye olacak.

Peki çözüm yok mu ?

Elbette var. 

Bu krizi çözecek tek kişi, bizzat Dursun Çiçek’dir.

Tarihi bir sorumlukukla karşı karşıya olan Dursun Albay, askeri şüra öncesi, en geç bu cuma akşamına kadar istifa etmelidir.

Çok kısa bir yazılı açıklama yapması gereken Dursun Çiçek, “ 29 yıldır hizmet ettiğim TSK’dan, son ve en önemli hizmetimi yaparak, istifa ediyorum “ demelidir.

Bu istifa sonrası, her halükarda TSK’nın yıpranmasına yolaçacak “ Dursun Çiçek terfi etsin mi, etmesin mi ? “ tartışması da kendiliğinden sona erecektir.

Bu istifa nedeniyle Dursun Çiçek’in özlük haklarında ciddi kayıplar olacaktır. Çünkü kadrosuzluk nedeniyle emekli olan subaylar, istifa edenlere göre, hem emekli ikramiyesinde, hem de emekli maaşında ciddi ekonoımik kayıplara uğrarlar. 

Ancak Dursun Albayın  hiç kuşkusu olmasın ki; bu ordu, bu millet Dursun Çiçek’in bu özverisini unutmayacak, ona yeni yaşamında daima sahip çıkacaktır.

Haydi Dursun albayım...

İstifa et ve gözbebeğimiz olan TSK’yı yıpratmak isteyenlerin hevesini kursağında bırak...

Bu millet sana amirallik apoletini gönlünde sonsuza kadar takacaktır...

Bu yazı toplam 4619 defa okunmuştur
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya 52 yorum yapıldı.
  • Aferin evladımmisafir05 Ağustos 2009 Çarşamba 12:22

    Bu çocuk da ne yumurtlayacak şimdi diye yazıya göz atarken sonuna kadar takdir ederek okudum. Devam et çocuğum.

    BeğendimBeğenmedim
  • İşine bakmisafir04 Ağustos 2009 Salı 12:33

    Sayın dalga,bu ülkenin ekmeğini yeyip maaşını alıp bu vatan topraklarını tanımayan,türk bayrağını toplantılarında asmayan imralı canisinin borazancılarını istifaya davet et ondan sonra kalkıp konuş.Sizin adınızı ilk defa duydum.Hangi gazetede yazıyorsunuz?

    BeğendimBeğenmedim
  • Soyadında Dalga var diye!misafir03 Ağustos 2009 Pazartesi 16:34

    Sayın Aydın Özdalga, bence hangi yayın organında yazıyorsan, sen de hemen yazmayı bırak ve gazeteciliğin, yazarlığın onuru adına istifa et! Belki ekonomik olarak zora düşeceksin ama mesleğe yaptığın bu büyük hizmet unutulmayacaktır! Bir de soyadında dalga var diye dalga geçer gibi düşünmekten de vazgeç!

    BeğendimBeğenmedim
  • Komik...misafir02 Ağustos 2009 Pazar 10:14

    Sevgili yazar,sen de aklınca TSK yı korumaya çalıştığını mı gösterme gayretindesin.Senin istifa istemin ya şahsi korkun ya da sana verilmiş bir söyletme görevi...Komik adamsın, vesselam...

    BeğendimBeğenmedim
  • TSK İÇ HİZMET KANUNUNUN 35. MADDESİNİ BİLEN VARMI???Denizxxx02 Ağustos 2009 Pazar 00:32

    Madde 35: Silahlı Kuvvetlerin vazifesi : Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır.
    Evet,
    Madde aynen böyle diyor.
    Demekki TSK Cumhuriyetimizi korumak için gerekirse Belgede hazırlayabilir ve hatta Cumhuriyetimizi tahrip etmeye yeltenen TARİKATÇI ve BÖLÜCÜ HAİNLERE, ilgili Kanundan aldığı yetki ile Hadlerinide bildirir.
    Tehlikeyi sezdiği anda AKP'yide, FETTOŞ FİTNESİNİ'de, ÇANKAYA NOTERİNİDE BİTİRİR..
    Bu TSK'nın yasal görevidir...

    BeğendimBeğenmedim
  • DADAŞ KEMAL DER Kİ,misafir01 Ağustos 2009 Cumartesi 20:45

    YARGILAMASI DEVAM EDEN PERSONELİ TERFİ ETTİRMEZLER...
    FETOŞ-NONOŞ TAYFASI MAALESEF AMAÇLARINA ULAŞTILAR....
    AMA ....ALLAH HAKLIDAN YANADIR....HAKSIZ OLAN KİMSE BELASINI BULACAK,İFTİRA ATANLAR İSE AH ALDIKLARI İÇİN İFLAH OLAYACAKLAR...İNŞALLAH LUT KAVMİ GİBİ ORTADA KALIR REZİL RÜSVA OLURLAR...NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

    BeğendimBeğenmedim
1051602106DİĞER YORUMLAR
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Yazarın Diğer Yazıları
MANŞETLER
Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !Fazla yağlarınızdan kurtulun''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''Bu haber ortalığı karıştırdı !Atiye konseri kanlı bitti !400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadıAK Parti'de istifa sesleri !Molotofçu çocuk 5 lira için yanmışOrhan Boran vefat etti !
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim