Dursunbeyli Sarıhoca Afrikaya Cansuyu Oldu

Dursunbeyli Sarıhoca Afrikaya Cansuyu Oldu

Cansuyu Derneği Dursunbey Temsilciliği 2013 Panayırında düzenlediği kermesin geliri ile Afrika’da iki adet su kuyusu açarak, kuyulara Sarı Hoca Efendi’nin adını verdi.

- Cansuyu Derneği Dursunbey Temsilciliği 2013 Panayırında düzenlediği kermesin geliri ile Afrika’da iki adet su kuyusu açarak, kuyulara Sarı Hoca Efendi’nin adını verdi.

Ağustos ayında yapılan Dursunbey Panayırında, Sarı Hoca Efendi adına su kuyusu açmak amacıyla kermes düzenleyen Cansuyu Derneği Dursunbey Temsilciliği, kermeste elde edilen gelirle Afrika’da iki adet su kuyusu açtı. Su kuyularına “Sarı Hoca Efendi Hayratı” adı verildi. Çad’da açılan su kuyularından binlerce Afrikalı istifade edecek.

Dernek sorumluları Fatih Karaca, Mustafa Tür, Fatih Varol ve Murat Sali, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yaklaşık iki yıldır faaliyette olduklarını belirten Fatih Karaca, bu iki yıllık zaman diliminde, Dursunbey olarak 90 bin TL tutarında yardım ve bağışı değişik vesilelerle ve değişik zamanlarda genel merkeze ulaştırdıklarını belirterek; Dursunbeylilerin dernek faaliyetlerine beklentilerinin üstünde teveccüh gösterdiklerini, adeta hayırda yarıştıklarını söyledi.

2012 panayırında Arakan Kermesi ile faaliyete başladıklarını ifade eden Karaca, “Arakan Kermesi ’ne gösterilen yoğun ilgi ve yapılan yardımlar bu alanda ciddi bir boşluk olduğunu ve insanların bu tür faaliyet ve kuruluşların eksikliğini hissettiğini gördük ve Cansuyu Derneğimizi ilçemizde faaliyete geçirdik. Kurban bağışları, kumbara organizasyonu, fitre, zekat ve bağışlar, erzak ve kumanya çalışmaları ile iki yıldan beri ilçemizdeki hayırseverlerin destek ve bağışlarını ilçemizdeki, ülkemizdeki ve dünyanın değişik coğrafyalarındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırma gayretinde çalışmalarımız devam ediyor.

2012 ve 2013 Kurban Bayramlarında ilçemizden üç arkadaşımızı, Kurban çalışmaları için Kenya, Bangladeş ve Arakan bölgelerine gönderdik ve bu arkadaşlarımız oralardaki çalışmalara katkı sağladılar.” dedi. 2013 Panayırında gerçekleştirdikleri kermesle Dursunbey’in manevi mimarlarından rahmetli Sarı Hoca Efendi’nin adına Afrika’da su kuyusu açmayı hedeflediklerini belirten Fatih Karaca; “Biz bir kuyu açmak için kermesi düzenledik. Ancak yardımsever insanımızın yoğun teveccühü ile bir kuyu için gerekli meblağdan daha fazlası toplandı. İkinci kuyu için de yeterli para yoktu. Panayırdan sonra nazımız geçen insanlara salma saldık ve şükürler olsun ikinci kuyu için gerekli parayı da tamamladık. Rahmetli Hocamız Sarı Hoca Efendi adı Afrika’nın mazlum ve mahzun ülkelerinden Çad’da, iki farklı bölgedeki su kuyularında yaşayacak. Kuyularımız mart ayında açıldı ancak görüntü ve fotoğrafları elimize yeni ulaştığından, konuyu Dursunbeylilerle ancak paylaşabildik. Bu çalışmamızda emeği geçen hanım kardeşlerimize ve genç arkadaşlarımıza, Anadolu Gençlik Dergisi Dursunbey Temsilciliğine, erzak temininde bizi geri çevirmeyen esnaf kardeşlerimize, maddi manevi desteklerini esirgemeyen Dursunbey halkına çok teşekkür ediyoruz. Sarı Hoca Efendi’nin oğlu Hafız Şerafettin Turan Ağabeyimize de ilgi destek ve anlayışlarından dolayı özellikle teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımıza gösterdiğiniz ilgi ve yakınlık için siz Dursunbey Basın Birliği’ne de ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.