Düşürülen savaş uçağı ile ilgili çarpıcı detay !

Düşürülen savaş uçağı ile ilgili çarpıcı detay !

Sınırda düşürülen Rus savaş uçağı Türkmenler, Esad güçlerini püskürtünce havalandı..

Bölgede, stratejik öneme sahip Kızıldağ tepesi ve çevresinde Türkmen muhalifler karşı saldırıya geçti. Vurulan savaş uçağının, Türkmenler Esad güçlerini püskürtünce geldiği kaydediliyor.

Türk jetlerinin sınır ihlali yapan savaş uçağını vurmasının ardından tüm gözler Türmenlerle Rus bombardımanı ile ilerleyen  Esad ordusu arasındaki çatışmalara çevrildi. Bugün Türkmenlerin Esad askerlerini püskürttüğü, vurulan uçağın destek için geldiği belirtiliyor.

Hatay'ın Yayladağ İlçesinin karşısında 1 ile 4 kilometrelik uzaklıklardaki Türkmenler'in yoğun olduğu bölgelerdeki tepelerde  Beşar Esad'a bağlı rejim güçlerinin bu sabaha karşı püskürtülmeye başlandığı, düşen uçağın da tam bu anlarda Türkmenlerin bulunduğu bölgeye yaklaştığı anlaşıldı. Yerel kaynaklar, uçağın Türkmen Dağın'daki tepeler üzerinden Türkmenler'in barındığı Yamadı kampı bölgesine yaklaşırken Murtlu ve Kepir köyleri belgesindeki Kızıldağ Tepesi üzerinde düştüğünü söyledi. 

TÜRKMENLER İLERLİYOR

Suriye'de Türkmen birlikler, stratejik öneme sahip  Kızıldağ tepesi ve çevresinde karşı saldırı başlattı.

Alınan bilgiye göre, Lazkiye kırsalında yer alan Bayırbucak Türkmen  bölgesindeki çatışmalar devam ediyor. Türkmen birlikleri, geçtiğimiz günlerde büyük oranda kontrolünü  kaybettiği Kızıldağ tepesi ve çevresine bugün geniş çaplı saldırı başlattı. Türkmenlerin stratejik öneme sahip bölgede ilerleme kaydettiği,  çatışmaların yoğun şekilde sürdüğü öğrenildi.

Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmen Dağı'nın en stratejik noktası  olan Kızıldağ dün (23 Kasım) tamamen rejimin kontrolüne geçmişti.