E-Postaların Çektiği Telgraf

Güncelleme:

Amerikan seçimleri bugüne kadar görülmemiş bir kalite düşüklüğü içinde tam gaz devam ederken, beklenmedik bir gelişme oldu.

Hillary Clinton'un e-postaları konusunda FBI tekrar topa girdi. Meraklıları hatırlar FBI daha önce Hillary'nin Dış İşleri Bakanıyken kullandığı özel 'server' olayınının dava konusu olmadığını ilan edip dosyayı kapatmıştı.

Sağ Kolu Huma Üzerinden Saldırı  

Adı Huma olan Hillary'nin sağ kolu Pakistan-Hindistan karışımı genç bir bayan var. Bu bayan Hillary'nin sır küpü. Paparazzi medya bile bir ara iki kadın arasında ki ilişkiye yönelik çirkin dedikodular yapmıştı.

Sonunda Clinton çifti Huma'yı bir New York milletvekiliyle baş göz ettiler ve söylentilerin üzerine soğuk su dökülmüş oldu. Söylentiler bitti ama New Yorklu damat internet saptığı çıktı, 18 altı kızlara sanal ortamdan cinsel içerikli mesajlar gönderdiği ortalığa döküldü. Huma hamile haliyle eşini afetti. Fakat af da fayda sağlamadı çünkü New Yorklu sanal sapığın sapıklıklarına devam ettiği tekrar ortaya çıktı.
Şu anda Huma eşinden boşanmış durumda.

Seçimlere 11 gün kala tüm teamüllere ters düşerek FBI devreye girdi ve bu sapığın e-postalarını elle geçirdiğini ilan etti.

Bu görülmemiş çıkış bende oldukça güçlü bir sarsıntı yaşattı. Durumdan pirelendim. Komplo teorilerine kesinlikle karşı bir insanım fakat aldı beni derin bir düşünce.
Ancak derine inmeden önce Huma hanımın Türkiye'de kamuoyuna yansımamış fakat benim elime geçen ve Türkiye'yi yakından ilgilendiren bir e-postasından burada söz etmeden geçemiyeceğim.  

Huma Gülen Cemaati Trafiği

Hatırlatayım, yıl 2009, Obama çiçeği burnunda başkan olarak ilk yurt dışı seyahatini Türkiye'ye yapar. Bu arada Gülen cemaatine yakın New York bazlı bir vakıf yöneticisi Huma'ya bir rica e-postası gönderir. Ricasına çok basit. Patronun Hillary'ye söyle Obama Ankara'da Meclis'i ziyaret ederken bir zatı muhteremle 15 dakika görüşme ayarlanabilir mi ? O zatı muhteremi merak mı ettiniz ? Sıkı durun. O zat Ekmelettin Bey !
Daha 2014 seçimlerine ve çatı adayına 5 sene var.
Kusura bakmayın konuyu dağıtma riskine rağmen bunu burada bahsetmeden geçemezdim.

1fbi.jpgGelelim FBI'a

Türkiye medyasında zayıf noktalardan birisi Amerika'yı tanımadan ahkam kesmektir. Emin olun buna asırlardır burada yaşayan Türkiye kökenli necip zerzevatlar da dahil. FBI ilginç bir kurumdur, CIA'e benzemez. FBI iç politikada etkindir ve derin devletin uyandığı zamanlarda ilk aradığı telefon numarasıdır.

Gördüklerimden Rahatsızım

Gelelim beni endişelendiren faktörlere. Anglo Sakson beyaz 'Big Boy' lar gidişattan memnun değil. Dikkatinizi çekerim Anglo Sakson dedim yani ekip İngiltere ve Amerika.
Amerika küresel olarak Putin ve Xi'ye karşı nüfuz ve etki alanı kaybetmekte.
Bu arada İngiltere 'Brexit' adı altında Kıta Avrupa'sında kopuyor.
Kuzey Atlantik iş birliğini yeniden canlandırıp dünyaya çeki düzen verme zamanı geldi diye düşünülüyor. Unutmayalım o 'Big Boy' lar aynı zamanda 'Big' paranında sahipleri.
Hatırlatmakta fayda var. ABD net sermaye alıcısıdır yani ABD'ye yapılan yabancı sermaye yatırımı ABD'nin dünyaya yaptığı yatırımdan fazladır.
Bravo bildiniz ! Amerika'ya en çok yabancı sermaye yatırımı yapan ülkede açık ara İngiltere'dir.
Anlayacağınız 19. ve 20. Yüzyılda kapitalizmi elinde tutan merkezler 21. Yüzyıla pozisyon alıyorlar gibi bir durum söz konusu.

Cumhuriyetçi olduğu bilinen FBI başkanının seçimlere 11 gün kala Hillary'nin e-posta dosyasını hem de masa atlayarak açması ( kullanmaktan hoşlanmıyorum ama ) ancak bir üst akıl davranışı olabilir.

Neden Trump ?

Hillary artık kaşarlanmış bir politikacı, kocasıyla beraber kül yutmazlar. Amerikan bürokrasisi iyice şişmiş durumda. Clinton daha küresel bir yaklaşım içinde daha toleranslı
daha esnek.
Trump 'Büyük Amerika' türküsünü tutturmuş gidiyor ve çok daha kolay manipüle edilecek bir tip.

Bakalım FBI'ın çıkışı sonuçları etkileyecek mi ?

Trump kazanırsa ne olur ? Bence daha çok barut kokan mazallah nükleer kül dolu bir atmosfere hazır olun derim.

Diğer Yazıları
Bir Türk Kedisinin Amerika Macerası
Yüzde 0,0055
Futbol, Fenerbahçe ve Siyaset