Ebu Hanzala tutuklandı

Ebu Hanzala tutuklandı

Terör operasyonunda yakalanan Ebu Hanzala koda adlı Halis Bayuncuk tutuklandı.

IŞİD'e yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan "Ebu Hanzala" kod adlı Halis Bayancuk tutuklandı.

Geçtiğimiz Cuma günü 13 ilde terör örgütlerine yönelik yapılan eşzamanlı operasyonlarda El Kaide yöneticisi olmakla suçlanan ve bir süre tutuklu kalan Ebu Hanzala kod adını kullanan Halis Bayancuk gözaltına alınmıştı.

EŞİYLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

İstanbul'da eşiyle birlikte gözaltına alınan Bayancuk, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Ebu Hanzala kod adını kullanan Halis Bayancuk , bayram namazında cihat çağrısı yapan bir konuşma yapmıştı. Ömerli Barajı'nda çekildiği tahmin edilen görüntüde demokrasiyi eleştiren Bayancuk, şeriat yönetimi istediklerini söylemişti.

"SİZİ ALLAH'A ŞİKAYET EDERİZ"

Bayancuk, "Müslümanların evlerini sabah 5'te basarsanız, mahremiyetini çiğnerseniz, sizi Allah'a şikayet ederiz. Aklınızı başınıza alın" demişti.

ebu-hanzala-istanbul-operasyonu-isid.jpg

IŞİD'E BAĞLILIĞINI AÇIKLAMIŞTI

IŞİD'e bağlılığını daha önce yayınlanan videolarda açıklayan Bayancuk, Türkiye hükümetine yönelik eleştirilerde de bulunuyor. Bayancuk'un konuştuğu video, 'T.C. Rejiminin başındakilere bir uyarı' başlığıyla örgüte ait internet sitesi ile sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılmıştı.

'PARALEL MAĞDURUYUM' DEMİŞTİ

Ebu Hanzala ile ilgili bir diğer ilginç bilgi ise Star Gazetesi'ne yaptığı açıklamalar. Ebu Hanzala kendisini 'paralel yapı' mağduru olarak takdim etmişti ve bu haber Star'da 7 ay önce ilk sayfadan yayınlanmıştı.

DAHA ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞ BIRAKILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl ocak ayında Van merkezli olmak üzere Adana, Antep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan 13 kişiden Bayancuk'un tahliyesi ilk olarak IŞİD'e yakın haber siteleri ve sosyal medya hesaplarından duyurulmuştu.

ebu-hanzala-istanbulda-isid-operasyonu.jpg

EBU HANZALA KİMDİR?

Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk, Hizbullah hükümlüsü Hacı Bayancuk'un oğlu. Halis Bayancuk 2008 yılında İstanbul'da ikinci sinegog baskını eylemini planlarken yakalandı ve bir yıl sonra tahliye edildi. Halis Bayancuk, tahliye edildikten sonra polis tarafından takibe alındı. Teknik ve fiziki takipte, Halis Bayancuk'un talimatları ile örgütün ses getirecek bir eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Polis, 2011'de 50 adrese operasyon düzenledi, içlerinde Halis Bayancuk'un da bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Bayancuk 24 Ocak 2013 tarihinde tekrardan tahliye edildi. Ebu Hanzala'nın yazıları Tevhid Dergisi'nde yayımlanıyor. Derginin sitesinde Ebu Sehran es-Surî imzalı Kürtçe Werin İslame (İslam'a Gelin) kitabının da bulunması Kürt gençlere yönelik de faaliyet yürütüldüğünü gösteriyor.

El Kaide'nin İstanbul'da 10'dan fazla hücresinin bulunduğu ve yerlerinin sık sık değiştiği biliniyor.