Edirne Nurettin Yıldız'ı istemiyor

Edirne Nurettin Yıldız'ı istemiyor

''6 yaşındaki çocuklar evlenebilir'' sözüyle ortalığı karıştıran Nurettin Yıldız'ın Edirne'de yapacağı konferansa büyük tepki var.

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın Edirne’de 9 Mayıs günü vereceği konferans için şehirde bir çok yere afişler asılırken, aralarında kadın derneklerinin de bulunduğu STK’ların tepkisini çekti. Edirne Nar Kadın Dayanışması, küçük yaşta çocuklarla evlilik konusundaki konuşması nedeniyle tepki çeken Yıldız’ın kente gelmemesi için imza kampanyası başlatırken, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans için daha önce tahsis ettiği salonu gelen tepkiler üzerine iptal ettiğini duyurdu.

Trakya Üniversitesi’nin İlahiyat ve Tıp Fakültesi’nde eğitim gören iki öğrenci, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ı Edirne’ye davet ederek konferans düzenlemek istedi. Üniversite öğrencileri 9 Mayıs günü için Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ETSO) konferans salonu talep ederek ‘Bu zamanda genç olmak’ adındaki konferansın tarihi ve yerini yazan afiş hazırladı. Afişler kentin farklı noktalarına asıldı. Nurettin Yıldız’ın konferans vermek için kente geleceğinin duyulmasının ardından özellikle sosyal medya üzerinden büyük tepki geldi. Sosyal medya kullanıcıları ‘Nurettin Yıldız’ı Edirne’de istemiyoruz’ başlığı altında yüzlerce paylaşımlarda bulundu.

fft16_mf6979566.jpeg
 
İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Edirne Nar Kadınları Dayanışma Derneği de internet üzerinden konferansın iptal edilmesi için imza kampanyası başlattı. Kısa sürede yaklaşık 1400 imzaya ulaşan kampanya tepkileri de çoğalttı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, artan tepkilerin üzerine Nurettin Yıldız’ın konferansı için tahsis edilen salonun iptal edildiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden açıklama yayınlayan ETSO, salon tahsisinin iptal edildiğini şöyle duyurdu:
 
"Çeşitli internet sitelerinde, çeşitli taraflarca oluşturulan ve sorumluluğu tarafımıza ait olmadığı halde kurumumuzu muhatap alan kampanya neticesinde, kamuoyunda oluşan hassasiyetten dolayı ETSO Yönetim Kurulu’nun 03/05/2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında ilgili salon tahsisi iptal edilmiştir"
 
"BAŞKA SALON BAKIYORUZ"
 
Afişlerde irtibat telefonları yazan üniversite öğrencileri ise herhangi bir dernek aracılığıyla değil Nurettin Yıldız konferansını 2 üniversite öğrencisi olarak organize ettiklerini ve yapılabilmesi için başka salon aradıklarını söyledi.
 
SAĞLIK BAKANI DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
 
Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, geçtiğimiz yıl Ocak ayında STK’ların katıldığı bir toplantıda küçük yaşta çocuklarla evlilik konusundaki açıklamaları tepki çekmişti. Edirne’de Yıldız’ın açıklamalarının sorulduğu sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise "Bu Sağlık Bakanına bırakılacak bir cümle değil. Toplum dinamiklerinin bunu tükürükle boğması lazım. Böyle şey olmaz" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Müezzinoğlu daha sonraki açıklamalarından Nurettin Yıldız’ hedef almadığını ifade etmişti.