Edirnede Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Düzenlendi

Edirnede Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Düzenlendi

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası 5 ayrı kategoride sporcuların katılımıyla tamamlandı.

- Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliği tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası 5 ayrı kategoride sporcuların katılımıyla tamamlandı.

Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi Satranç Eğitim ve Turnuva Salonunda gerçekleştirilen satranç turnuvasında maçlar, Şirinler, Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Genel Kategori adı altında toplam beş farklı kategoride oynandı. Beş yaşından, yüz yaşına kadar her yaştaki sporcunun katılımıyla 2 gün süren turnuvaya toplam 65 sporcu katıldı.

Müsabakalarda sporcular, ilk gün iki tur maç yaptı. Üçüncü tur müsabakaları ile devam eden turnuva, beşinci tur maçının ardından gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilcisi İlker Sarıtekin, ödül töreninde, 5-6 yaş sporcuların yarıştığı şirinler kategorisinde, turnuvaya katılan 8 sporcuya da teşvik amacıyla madalya verildiğini belirtti. Sarıteki, "Turnuvaya 8 kişi başlayıp, 2 gün süren zorlu müsabakalar boyunca turnuvayı terk etmeden eksiksiz olarak tamamlayan şirinler kategorisi sporcuları, tüm katılımcıların hayranlığını kazandılar. Diğer kategorilerde ise, her kategori için ilk dört dereceyi alan sporcular madalya ile ödüllendirildi. Her kategorinin ilk üç derecesini alan sporculara ise ayrıca, derecelerini gösteren başarı belgesi verildi" dedi.

Turnuvada, Şirinlerde birinci Eflin Durmaz, ikinci Melis Duru Bayramlı, üçüncü Ali Deniz Biçer, dördüncü Aliefe Doğan oldu. Miniklerde birinci Mert Ali Arapözengi, ikinci Uğur Cirit, üçüncü Seha Çalışkan, dördüncü Can Çabuk oldu. Küçüklerde birinci Talip Demir, ikinci Salih Gence, üçüncü Ata Şentürk, dördüncü Ertuğrul Şentürk oldu. Yıldızlarda birinci Talip Demir, ikinci Furkan Berkehan Yetkin, oldu. Genel Kategoride birinci Ahmet Ata Özbek, ikinci Gökhan Özdemir, üçüncü Yusuf Arda Özel, dördüncü Sıla Cankıran oldu.

EDİRNE'DE CUMHURİYET BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ

EDİRNE'DE CUMHURİYET BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ

EDİRNE'DE CUMHURİYET BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ