Edosk 18 Mart’ta Kaz Dağları’nda Olacak

Edosk 18 Mart’ta Kaz Dağları’nda Olacak

Kuruluşundan bu yana Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun geleneksel olarak gerçekleştirdiği Çanakkale Şehitleri Anma Tırmanışı'na katılmayı ihmal etmeyen Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) bu yılki tırmanışa da katılacak. EDOSK Dağcılık Temsilcisi Bülent Ba

- Kuruluşundan bu yana Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun geleneksel olarak gerçekleştirdiği Çanakkale Şehitleri Anma Tırmanışı'na katılmayı ihmal etmeyen Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) bu yılki tırmanışa da katılacak. EDOSK Dağcılık Temsilcisi Bülent Bacıoğlu, Çanakkale Kaz Dağları’nda yapılacak etkinliğe katılmak isteyenlerin 15 Mart tarihine kadar kayıt yaptırması gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma tırmanışı, 17-18 Mart tarihleri arasında Kaz Dağları’nda yapılacak. Çadırlı ve kamplı yapılacak etkinliğe her yıl olduğu gibi bu yıl da EDOSK’tan katılım olacak.

EDOSK Dağcılık Temsilcisi Bülent Bacıoğlu, tırmanışa çeşitli illerden gelen dağcılık kulüp üyelerinin katılacağını söyledi. Bu yılki katılım sayısının önceki yıllara oranla daha da artmasını beklediklerini kaydeden Bacıoğlu, “Dağcılar, Çanakkale şehitlerini bir kez daha anmanın verdiği gururu yaşayacak” dedi.

17 Mart’ta Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde saat 09.00’da toplanılacağını kaydeden Bacıoğlu, tırmanışa katılacak sporculara yaz ve kış koşulları için uygun kamp ve tırmanış malzemelerini almalarını önerdi.