Efkan Ala'nın yeni adresi neresi olacak ?

Efkan Ala'nın yeni adresi neresi olacak ?

İçişleri Bakanlığı görevini sürpriz bir şekilde bırakan Efkan Ala'nın yeni yerinin neresi olacağı merak ediliyor.

Efkan Ala hiç kuşku yok ki hem AK Parti hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için önemli bir isim. Kolay harcanacak bir isim hiç değil. 

Bakanlık görevini bırakmasının ardından ''küskünlere katılacak'' diyenler çıktı. Ancak bugüne kadar yaşananlar bu iddia ile pek bağdaşmıyor. Böyle düşünenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hiç tanımıyor dersek yanılmış olmayız. 

BEŞTEPE YA DA SÖĞÜTÖZÜ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan A takımının ilk beşi içinde yer alan Efkan Ala'yı kolay kolay bırakmaz. Erdoğan daha önce bakanlık görevinden aldığı isimlere ya parti içinde ya da Külliye'de görevler verdi. Egemen Bağış'ın Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir odası olduğu biliniyor. 

Bir başka örnek Hayati Yazıcı. Yazıcı'nın cemaate yakın bir isim olduğu iddia ediliyor sürekli. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan geçmişte avukatlığını yapan Yazıcı'ya AK Parti'de kritik görev verdi.

Tabii Hüseyin Çelik ve Bülent Arınç'ın durumları farklı. Onları ayrı bir kefeye koymakta fayda var. İki isim de şu sıralar Erdoğan'ın yamacına bile yaklaşamıyor. Daha doğru bir ifade ile Erdoğan onları uzak tutuyor.

Muhtemelen Efkan Ala için Beştepe'de ya da AK Parti'nin Söğütözü'ndeki genel merkezinde bir oda hazırlanacak.