Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Açıldı

Ege Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Açıldı

İZMİR'deki Ege Üniversitesi'nin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ideEGE-TGB), törenle açıldı. Törenin ardından ideEGE-TGB'nin 'İnci' adı verilen binası da hizmete girdi.Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'ndeki açılış...

İZMİR'deki Ege Üniversitesi'nin Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ideEGE-TGB), törenle açıldı. Törenin ardından ideEGE-TGB'nin 'İnci' adı verilen binası da hizmete girdi.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'ndeki açılış törenine, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdür Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, akademisyenler, projeye destek veren hayırseverler ve davetliler katıldı.

'İzmir’in Değişen Ekosistemi' ideali ve ideEGE-TGB adı ile başta Yaşam Bilimleri alanı olmak üzere farklı sektörlerde yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesine yönelik Ar-Ge çalışmalarına ortam yaratılmasının öngörüldüğünü belirten Rektör Yılmaz, "Adımız İzmir'in değişen ekosisteminin baş harflerinden oluşan ideEGE-TGB'dir. İdeEGE-TGB bölgenin teknoloji geliştirme alanıdır" dedi.

BİLİM SANAYİYE AKTARILMALI

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu, üniversitelerde üretilen bilimin sanayiye, ticarete aktarılamadığı sürece bir değerinin olmadığını vurguladı. Gökçüoğlu, "Dolayısıyla ülkemizin gelmiş olduğu bu noktada, klasik üretimden katma değeri yüksek ürün üretimine geçme mecburiyeti vardır. Aynı noktalarda klasik ürünleri ihraç ettiğimiz ve ürettiğimiz sürece orta gelir tuzağına düşmüş ülkeler gibi biz de aynı noktalara düşebiliriz. Sanayiciler olarak sloganımız, 'Üretim yoksa kalkınma hayaldir'. Bu noktada kurulacak teknopark, sanayici ile üniversiteyi daha yakın bir çalışma ortamına sokacaktır" diye konuştu.

İZMİR'E 4 TGB

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdür Doç. Dr. Cevahir Uzkurt, Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) anlamında İzmir'in ayrı bir yeri olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Uzkurt, "Son iki yıla kadar İzmir'de 1 TGB vardı. Bugün sayıları 4'e çıktı. Ne Ankara'da, ne de İstanbul'da böyle bir katılım gerçekleşmedi. Ben genel müdürlüğe başladığımda neredeyse bütün illerden bu bölgelerin kurulması için talep geliyordu, ancak İzmir özelinde gelen taleplere baktığımda, bir tarafta heyecan vardı, irade vardı. Diğer tarafta da 'Bu işi biz yapabiliriz, götürebiliriz' kapasitesi vardı" dedi. Bilgi toplumuna geçiş sağlanmasının önemine değinen İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, Ege Üniversitesi'nin bu anlamda attığı adımların mutluluk verdiğini kaydetti. Konuşmaların ardından projeye katkı sağlayan hayırseverler plaket verildi. Daha sonra, 'İnci' adı verilen bina protokol üyeleri tarafından açıldı.

FOTOĞRAF

EGE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ AÇILDI

EGE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ AÇILDI

EGE ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ AÇILDI