Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin yeni başkanı Rıza Seyyar

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin yeni başkanı Rıza Seyyar

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nde başkan değişti. Yaklaşık sekiz yıldır Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı, 19 yıldır da Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Türkmenoğlu, 2014-18 dönemi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nde başkan değişti. Yaklaşık sekiz yıldır Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı, 19 yıldır da Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Türkmenoğlu, 2014-18 dönemi için tekrar aday olmadı. Birliğin başkanlığına da Rıza Seyyar seçildi. Seyyar, Türkmenoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığı yaptığı dönemde başkan yardımcısıydı.

Birliğin genel kurul toplantısı EİB salonunda yapıldı. Burada başkan değişikliği yanında dört firma da yönetim kuruluna girdi. Genel kurulda konuşan Türkmenoğlu, “Bana verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum. Sekiz sene de bu güzide kuruluşta koordinatör başkanlık yaptım. Bu da sizlerin ve 11 ihracatçı birliğimizin yönetim kurulları ve başkanlarının sayesinde.” dedi. Yeni yönetimden bir isteği olduğunu dile getiren Türkmenoğlu, “Ben bu isteği, eski başkanları olarak iletmek zorundayım. Bu bir meşale, kaldığı yerden daha ileriye birliğimizin götürülmesi lazım. Aldığı yer biraz yüksek, çıtası da yüksek. Kendisinden şunu istiyorlar, önce bir koordinatör başkan olsun. Bu sektör onu TİM Sektörler Konseyi üyesi yaptı, diyorlar ki 'Artık TİM Başkan Vekili olarak görmek istiyoruz.' Elçiye zeval olmaz.” şeklinde konuştu.

'ASYA PASİFİK PAZARINA YOĞUNLAŞACAĞIZ'

Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Seyyar ise yaptığı konuşmada Meyve Sebze Mamulleri ve İçecek Tanıtım Grubu kurma kararı aldıklarını, bu tanıtım grubu ile mevcut pazarların yanında, dünyada büyüyen ve gelişen Asya Pasifik pazarına yönelik çalışma yapacaklarını söyledi. Sektörün ana pazarının bugüne kadar Rusya ve Avrupa Birliği olduğuna dikkat çeken Seyyar, “Japonya, Çin, Güney Kore, Hindistan, Malezya, Singapur ve Filipinler bölgesinde, Avrupa coğrafyasından daha kalabalık ve daha varlıklı bir nüfus oluştu. Bundan sonraki süreçte sektörel ticaret heyeti ve alım heyeti organizasyonlarımızı bu coğrafyada yoğunlaştıracağız.” dedi. EİB Koordinatör Başkan adaylığıyla ilgili ise verilmiş bir kararı olmadığını kaydetti.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanlığı’na, Rıza Seyyar’ın temsilcisi olduğu Yonca Gıda San. İşl. İç ve Dış Tic. A.Ş. seçilirken yönetim kurulu şu firmalardan oluştu: Agme Gıda San. ve Tic. Ltd.Şti., Euro Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Omrat İnşaat Elektrik Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti., Timtaş Tarım İlaç ve Mahs. Tic. A.Ş., Sibaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ünlü Tarım Ür. İlaç. Güb. Z. Mak. Çır. Fab. İşl., İnş. Tur. Oto. G. Ve Tark. Kom. Y. Par. T. Gıda Mad. İt. İh. S. V. T. L. Ltd.Şti., Bumey Gıda Tarım Nak. Hiz. San. ve Tic. Ltd.Şti., Yalıcan Gıda Tarım Ürünleri Nakl. Tur. San. ve Tic. Ltd.Şti., Ayhan 34 Tarım Ür. İth. İhr. Müm. Tic. Ltd.Şti., Kral Tarım Ürünleri ve Gıda San. Dış Tic. A.Ş. CİHAN