Eğer tedavi edilmezse...

Eğer tedavi edilmezse...

Şırnak'taki olaylarda çenesinden vurulan 17 yaşındaki çocuğun tedavi olmazsa gözünü kaybedeceği bildirildi.

Cizre'de çıkan olaylarda çenesine kurşun isabet etmesi sonucu sol gözünde görme kaybı yaşayan 17 yaşındaki Mehmet Emin Oflaz tedavisi tamamlanmadan, 'terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla tutuklandı. Tedavisi tamamlanmadığı takdirde oğlunun görme yetisini tamamen kaybedeceğini söyleyen baba Raşit Oflaz, "Oğlum ameliyat edileceği sırada ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. İfadesi alındıktan sonra da tutuklandı. Şu anda sol gözü görmüyor. Tedavi olmazsa sol gözünü tamamen kaybedecek" dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 26 Temmuz günü çıkan olaylarda 17 yaşındaki Mehmet Emin Oflaz’ın çenesine bir kurşun isabet etti. Elmacık kemiği parçalanan Oflaz tedavi için Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.  Hayati tehlikesi bulunan Oflaz buradan da Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak hastanede plastik cerrahi bölümü olmaması nedeniyle de polis nezaretinde Diyarbakır'dan Elazığ Eğitim ve Araştırma hastanesine gönderildi.

201509031707_kk.jpg


İki gün hastanede tedavi gören Oflaz’ın sol göz kapaklarında şişme ve kanama meydana geldiği tespit edildi. Üçüncü gün ifadesi alınmak üzere hastaneden emniyete götürülen Oflaz, ifadesi alındıktan sonra Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

31 Temmuz’da Cizre Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadesi alındıktan sonra da 'terör örgütüne üyelik’ suçlamasıyla tutuklanarak Şırnak F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.  Şu anda sol gözünde görme kaybı yaşayan Oflaz tedavi olmadığı takdirde sol gözünü tamamen kaybedecek.

‘ÖNCE TEDAVİSİ YAPILSIN’

Oflaz’ın tedavisi tamamlanmadan tutuklanmasının ceza muhakemesi kanunu ve yakalama, gözaltına alma ve ifade alma yönetmeliğine aykırı olduğunu savunan avukat Salih Bağata, şu değerlendirmede bulundu: “Gözaltına alınan veya tutuklanan kişilerin her hangi bir sağlık sorunu olduğunda kanun gereği ilk önce bu kişilere tedavi uygulanır. Bu durumu, Oflaz için tutuklama kararı veren Sulh Ceza Hakimliği'ne defalarca bildirdik. Sulh Ceza Hakimliği, Oflaz’a tedavi edileceğini  bildirdi. Ancak, aradan bir ay geçmesine rağmen Oflaz tedavi edilmedi. Oflaz’ın sol gözünde  yüzde doksan görme kaybı var.  Oflaz’ın ağız ve çene yapısı bozuldu. Bu nedenle hasta yemek yemekte zorlanmakta. Oflaz, tutuklu olduğu cezaevi yetkililerine tedavi talebinde bulundu. Ancak, Oflaz şehirdeki toplumsal olaylar ve güvenlik sorunu nedeniyle hastaneye götürülmüyor.”

BABA OFLAZ: EVİNİN BALKONUNDA VURULDU

Şehirdeki çatışmalar sırasında oğlunun evinin balkonunda vurulduğunu söyleyen baba Raşit Oflaz ise “Çatışmalar çıktığı sırada benim oğlum evin balkonundaydı. Bir kurşun çenesine isabet etti. Oğlumu hastaneye götürdüm. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde oğlumu ameliyat için hazırladılar. Ancak, son anda doktorlar ameliyattan vazgeçti. Tedavisi tamamlanmadan oğlum tutuklandı. Benim oğlum bir suça karışmadı. Tek isteğim oğlumun bir an önce tedavi edilmesi’’ dedi.