Eğirdir Gölü Kıyısındaki Ağaçlar, Masa Ve Sandalyeler Buz Tuttu

Eğirdir Gölü Kıyısındaki Ağaçlar, Masa Ve Sandalyeler Buz Tuttu

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle Eğirdir Gölü çevresindeki ağaçlar, yürüyüş yollarıyla işletmelere ait masa...

ISPARTA'nın Eğirdir İlçesi'nde etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle Eğirdir Gölü çevresindeki ağaçlar, yürüyüş yollarıyla işletmelere ait masa ve sandalyeler buz tuttu.

Eğirdir'de son dönemde etkili olan ve özellikle gece saatlerinde sıfırın altına inen soğuk hava, yaşamı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının gündüz eksi 3 ile 7, gece ise eksi 15'e kadar düştüğü ilçenin turistik merkezlerinden Eğirdir Gölü'nde ise farklı bir görüntü ortaya çıktı. Gece şiddetli rüzgarla kıyıya vuran dalgalar nedeniyle gölün çevresindeki işletmelere ait masa ve sandalyelerle yürüyüş yolları ve buradaki ağaçlar buz tuttu. Göl kıyısında oluşan buz sarkıtları fotoğraf meraklıları için nadir görülen bir manzara oluşturdu.

Eğirdir Belediye Başkanı DP'li Ömer Şengöl, turizm cenneti olarak adlandırdığı Eğirdir'in her mevsim çok güzel olduğunu belirterek, "Kış aylarında gerek Davraz Kayak Merkezi, gerekse başka amaçla Eğirdir'e gelen misafirlerimiz için Eğirdirimiz ve gölümüz yine sürpriz görüntüler ortaya çıkardı. Poyraz estiği, hava sıcaklığı eksi gösterdiği sürece ilçemizde bu görüntüleri görmek mümkün" dedi.

FOTOĞRAFLI