Eğitim-iş Güneydoğu Gazileri İle Sevgi Yemeği Düzenledi

Eğitim-iş Güneydoğu Gazileri İle Sevgi Yemeği Düzenledi

Çaycuma Eğitim-İş'in düzenlemiş olduğu, Öğretmenler ve Güneydoğu Gazileri sevgi yemeğinde bir araya geldi.

Çaycuma Eğitim-İş'in düzenlemiş olduğu, Öğretmenler ve Güneydoğu Gazileri sevgi yemeğinde bir araya geldi.

Çaycuma Eğitim İş sendikasının üyeleri ile Gaziler,Öğretmenler günü etkinliğinde buluştu. Eğitim İş Çaycuma İlçe temsilcisi Olcay Özyurt yaptığı konuşmada,"Bizler her etkinliğimizi bir amaca hizmet ederek yapmaktayız.Toplumsal sorumluluklarımızı biliyoruz.Yönetim olarak aylar öncesinden aldığımız bir karardır.Toplumun unutulan değerlerine sahip çıkmak bizim öncül görevimizdir.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Gazi ve şehitlerimizle ilgili 19 Eylül 1921 TBMM tarafından gazilik ünvanı verilmesinde kürsüden yaptığı konuşmanda şöyle der,"Malül veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir." Biz Atatürk'ün gösterdiği yolda verdiği mesajlar doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Özyurt Öğretmenler Günü'nü de kutlayarak şöyle dedi:

"Ülkemizde Öğretmenler Günü olarak 24 Kasım'ın seçilmesi elbette ki tesadüf değildir. Atatürk'ün Millet Mektepleri'ni açtığı ve başöğretmenliği kabul ettiği tarih 24 Kasım 1928'dir. Bu önemi sebebiyle 1981 yılından bu yana 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Atatürk'ün aydınlattığı yolda, bugün yüz binlerce öğretmen yürümekte ve bu meşaleyi elden ele gönülden gönüle yeni nesillere taşımaktadır.

Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur.demiştir Mustafa Kemal.

Yine Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır.sözünü hatırlatmak isterim.Evet adından söz edilen Vatan.Çanakkale askerinin demlenen yüreğinden çıkan onun son nefesiyle buğulanan Anadolu'da ,kandan kalemiyle Mustafa Kemal'in yazdığı önsöz'dür vatan.Her şey bitti derken Samsun'da tekrar destan yazmaya başlayan Mustafa Kemal'dir vatan.G

Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Pelin Atılanok'un hazırlayıp sunumunu yaptığı gecede Atatürk'ün öğretmenliği ve Gaziliği ile ilgili slayt izlendi.Atatürkün sevdiği şarkılar eşliğinde yemek yendi ve sonrasında Gazi Bedri Aytepe'nin yaptığı konuşma beğeni ile dinlendi. Gazilere geceyi onurlandırmalarından dolayı altı gaziye de plaketleri takdim edildi. Eğitim İş Sendikası'nın emekli olan üyeleri Şemsettin Salan ile Mustafa Tarakçı'ya eğitim camiasına ve sendikaya yaptıkları hizmetlerden dolayı plaketleri takdim edildi. Ayrıca sendikanın manevi destekçileri Perşembe Belediye başkanı İsmail İnam, Çaycuma'da esnaf olan Ergin ve Tülay Baklacı ile Saide Özcan'a teşekkür edilerek plaket takdim edildi.