Eğitim Sendikasından Ödül Tepkisi

Eğitim Sendikasından Ödül Tepkisi

TÜRK Eğitim Sen izmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ödül yönergesindeki kriterlere İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin uymadığını iddia etti. Demir, İzmir'de kaç eğitimciye ne...

TÜRK Eğitim Sen izmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) ödül yönergesindeki kriterlere İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin uymadığını iddia etti. Demir, İzmir'de kaç eğitimciye ne kadar başarı, üstün başarı belgesi ve ödül verildiğinin açıklanmasını istedi.

Şube Başkanı Demir, MEB personeline başarı, üstün başarı belgesi ve ödül verilmesine dair yönerge gereği kamu yararı sağlayan ve başarılı eğitimcilere bir yıl içinde verilecek ödül sayısının kurumun kadro mevcudunun binde birini geçemeyeceği maddesi bulunmasına karşın İzmir'de bin 336 öğretmen bulunan Ödemiş'te 140 kişiye belge ve ödül verildiğini söyledi. Bunun nedenini sordu.

MEB yetkililerinin bile ülke genelinde ödül ve başarı belgesi verilenlerin sayısını ve listesini web sitesinde yayınladığına dikkat çeken Türk Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ilçede verilmesi gereken ödül ve belge sayısının 26 olmasına karşın 140 kişiye ödül ve belge verilmesinin nedenini sorduklarını, listelerin açıklanmasını istediklerini, ancak yanıt alamadıklarını belirtti. "İzmir'de bir yıl için de 900 ödül ve belge verilmeli, ancak sadece ödemiş'te 140 belge dağıtılmış, izmir'de 42 bin öğretmen var. Yönerge kriterine göre bir yıl içinde 900 eğitimciye başarı belgesi ve ödül dağıtılmış olmalı. Ama sadece ödemiş'te 140 belge dağıtılmış. 6 ay aylıksız izin kullanan, eşi yargı mensubu olan eğitimciye bile başarı belgesi verilmiş. Bize gelen bilgilere göre belge verilenlerin çoğunluğu da hükümet yanlısı bir sendikaya üye olanlar. Kamu yararı sağlamayan kişilere de ödül verildi mi" diyen Demir, İzmir'de ödül verileceklerin listesi oluşturulurken gözönüne alınan kriterlerin ne olduğunu da sordu.

MO(AÖ/SS)

--- KUTU ---

SORULAR SORDU

Eğitim Sen izmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyüp Demir, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden şu sorulara yanıt istedi:

"Milli Eğitim Bakanlığı tarafından personele verilen ödüller çeşitli web sitelerinde yayınlanırken ödemiş ilçe milli eğitim müdürlüğü hangi özel hizmeti üretmektedir ki bu belgeleri hizmete özel kapsamında değerlendirmektedir? Adalet bakanlığı bünyesinde görev yapan personel eşlerine verilmiş ödül sayısı kaçtır? İlçenizde dağıtılan ve aldığımız duyumlar çerçevesinde toplam 140 olduğu söylenilen belge sayısı ile ilgili duyumlar gerçeği ne kadar yansıtmaktadır? Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinden almış olduğumuz görevli toplam 1336 öğretmen sayısı ile dağıtılacak belge sayısı karşılaştırıldığında Ödemiş ilçemizde dağıtılan belge sayısı ilimiz dolu kadro sayısının binde 20'sinin ne kadarını doldurmuş bulunmaktadır? Ödül alan personel sayısı oranı ile yönerge şartları karşılaştırıldığında Ödemiş ilçesi eğitim başarısı açısından ilimiz genelinde hangi pozisyondadır? Anılan yazıda ifade edilen başarı belgelerinin okul/kurumlardan alınan listelere göre düzenlediği ifadesi gerçeği ne kadar yansıtmaktadır? İlçenizde liste alınmayan okul/kurum var mıdır? İlçenizde kurumlardan istenilen listelerin dışında o kurumdan başka bir personel ödül almış ise sebebi nedir? Önemli gün ve haftalar dolayısıyla ödül verilmiş ise, ilçenizde her okulda bu haftalar kutlanmaktadır. Kutlama yapan diğer okul personeline ödül verilmemesinin sebebi nedir? Önceki dönemlerde ödül alan personel listeden çıkarılmış mıdır? Çıkarıldı ise sebebi nedir? Üstün başarı belgesi almak için kriter olan 3 defa başarı belgesi bu şartlarda nasıl alınacaktır? Bu listeler oluşturulurken sayının daha fazla olduğu doğru mudur? Bu sayı azaltılırken komisyon kurulmuş mudur? Listeden hangi isimler neye göre çıkarılmıştır."