Eğitimde bir ilk: ''Vizyoner Öğretmen Akademisi''

Eğitimde bir ilk: ''Vizyoner Öğretmen Akademisi''
Güncelleme:

Vizyon Koleji Türkiye’den dünyaya örnek olacak ’Vizyoner Öğretmen Akademisi’’ çalışmasını hayata geçiriyor.

Yenilikçi eğitim ve öğretim ortamlarının ve yöntemlerinin tartışıldığı bu günlerde, 21. yüzyıl eğitim ortamları, yaklaşım ve uygulamalarıyla hem yurt içi hem de yurtdışında ses getiren Vizyon Koleji, öğretmenlerinin mesleki gelişimini sağlamak ve onları üst düzey 21.yüzyıl öğreticileri haline getirmek için Vizyoner Öğretmen Akdemisi adında bir mesleki gelişim departmanı oluşturdu.

Hiçbir yerde eğitim kalitesi, öğretmen kalitesini geçemez!

Vizyon Koleji yönetim kurulu başkanı Cem Arıtuluk , hiçbir yerde eğitim kalitesi, öğretmen kalitesini geçemez, bu yüzden okulumuzda Vizyoner Öğretmen Akademisi programını oluşturduk” dedi.

Vizyon Koleji yönetim kurulu başkanı Cem Arıtuluk, bir okulda eğitimin kalitesinin öğretmenlerinin kalitesinden daha yukarıda olamayacağına dikkat çekiyor. Öğretmenlerin görevi başında alacakları profesyonel yardım, okulun eğitim kalitesinin artmasında çok önemli bir etken. Fakat daha önemlisi, bu yardımın bir sürekliliğinin olması gerekiyor. Türk eğitim sistemine önemli bir innovasyon kazandıracak olan Vizyoner Öğretmen Akademisini bu farkındalıkla kurduklarına değinen Arıtuluk, dünya çapında başarılı olan okullar incelendiğinde, bu başarılarının anahtarlarından birinin, öğretmenlerine gelişimlerinde nasıl yardımcı oldukları olduğu göze çarpmaktadır. Okul sisteminin en stratejik parçalarından biri olan öğretmenin niteliği, iyi eğitimli bir nesil için vazgeçilmez bir önceliktir. Başarılı öğretmeni, profesyonel yaşamı boyunca kendisini geliştiren öğretmen olarak tanımlayan Arıtuluk,öğretmenin kendisini sürekli geliştirecek ortamın da iyi tasarlanmış olması gerektiğini ifade ediyor.

Cem Arıtuluk: “Vizyoner Öğretmen Akademisi, yenilikçi yaklaşımı benimseyen, genç ve dinamik bir kadro tarafından yönetiliyor.”

“Vizyoner Öğretmen Akademisinin Türk eğitimim sistemine kazandırdıkları en inovatif fikirlerden biri olduğunu belirten Cem Arıtuluk, kampüste yıl boyu kesintisiz faaliyet gösteren ve sadece bu alana odaklanan ekibinin öğretmenlere sürekli ihtiyaç analizleri yapma, profesyonel atölye çalışmaları dizayn etme, online ve yüz yüze mesleki gelişim kaynakları sağlama, birebir koçluk-mentörlük hizmeti sunma, ders gözlemleri ve geribildirimler verme gibi harika hizmetler sunduğunu belirtiyor.

Cem Arıtuluk: “Dünyanın en önemli işini yapan öğretmenlerin sistematik geribildirime ihtiyacı var.”

Öğretmen mesleki gelişim programlarının ne kadar iyi planlansa da öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu bütün bilgi, beceri ve kazanımların verilmesinin mümkün olmadığını belirten Cem Arıtuluk, “İşte tam burada en büyük ihtiyacın, öğretmenlere etkili geribildirim olduğunu ifade etmek gerekiyor. Bill Gates’in 2013 yılında yaptığı TED konuşmasında, nasıl ki herhangi bir sporcu ona sistematik geribildirim verecek birisine ihtiyaç duyuyorsa,öğretmenlerin de aynı şeye ihtiyacı olduğunu vurgulamıştı. Ancak bizim eğitim sistemimiz, öğretmenlerimize kendilerini daha iyi geliştirebilmeleri için herhangi bir geri bildirim vermekte yetersiz gözüküyor. Oysa ki, öğretmenlerin farklı düşünce ve stratejiler geliştirmesi, zamanın şartlarına uygun donanımda hizmet verebilmesi için etkin bir geribildirim sisteminin kurulması şarttır. PISA skorlarını da incelediğimizde, en başarılı ülkelerin,öğretmenleri için iyi bir geribildirim sistemi kuran ülkeler olduğunu görüyoruz. Vizyoner Öğretmen Akademisi ile bizler, sürekli öğretmenlerimizin yanındayız. Onlarla birlikte derslere giriyor, kaliteli öğretim uygulamaları yapmaları noktasında onlara profesyonel yardım sunuyor ve sonuçları birlikte tartışıyoruz. İhtiyaç duydukları profesyonel yardım için onları yönlendiriyoruz. Sorunlarını dinliyoruz. Onlar için en iyi kaynakları sağlama konusunda gerçekten yoğun bir gayret gösteriyoruz.”

Cem Arıtuluk: “Bu çalışmaları akademik ve bilimsel olarak desteklemek için öğretmen eğitimi alanında dünyanın önde gelen kuruluşları Arizona State Üniversitesi ve  ISTE ile işbirliği yapıyoruz.”

21. yüzyıl eğitim uygulamaları alanında uluslararası anlamda da farkındalık oluşturan Vizyon Koleji ile dünyanın önde gelen üniversitelerinden Arizona State Üniversitesi akademisyenleri, eğitimde teknoloji alanında dünyanın en büyük kuruluşu ISTE® yetkilileri ve Newyork Keuka College akademisyenleri arasında büyük bir işbirliği başladı. ASU öğretim üyesi ve ISTE Teacher Education birimi başkanı Dr. Teresa Foulger, New York Keuka College öğretim üyesi ve ISTE Mobile Learning birimi başkanı Diane Marie Burke, işbirliği kapsamında 5-12 Aralık 2014 tarihlerinde Vizyon Kolejini ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Vizyon Koleji öğretmen ve yöneticileri ile birlikte birçok workshop, mülakat ve eğitimler gerçekleştirildi. Vizyon Koleji yönetim kurulu başkanı Cem Arıtuluk, Amerikan üniversiteleri ile olan işbirliği ve ortak proje çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtiyor.