Eğlence dolu 15 gün

Eğlence dolu 15 gün

Beşiktaş Belediyesi'nden çocuklara buz pisti hediye..

Beşiktaş Belediyesi, çocukları ve gençleri sportif aktivitelere yönlendirmek amacıyla Barbaros Meydanı’na buz pateni pisti kurdu. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da buz pisti açılışında çocuklarla birlikte kayarak çocukları cesaretlendirdi.

Beşiktaş Belediyesi çocukları ve gençleri sportif aktivitelere yönlendirmek ve onların yaşamlarına farklılık katmak amacıyla Barbaros Meydanı’na buz pateni pisti kurdu. 15 Mart tarihine kadar kurulu kalacak olan buz pistinin açılışına katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, açılıştan sonra buz pistinde kayarak çocukları cesaretlendirdi. 

 

Bu tür açılışların kendisini mutlu ettiğini belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Bu hizmetimizden öncelikle Beşiktaş’ta oturan ve Beşiktaş’taki okullarda okuyan çocuklarımız faydalanacaklar. Tabi İstanbul’un Her noktasında oturan öğrenciler ve gençler de buradan ücretsiz olarak faydalanabilirler, Beşiktaş İstanbul’un kalbi. Beşiktaş’ın en önemli meydanı Barbaros Meydan’ında buz pateni pistini açtık, bu aslında bizim içinde bir deneme çünkü hedefimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirmek üzere olduğumuz bir Ortaköy Kültür Vadisi var, oraya büyük bir açık ve kapalı buz pateni pisti düşünüyoruz. Buradaki geri dönüşleri de dikkate alarak bence İstanbul’un her noktasında olması gereken özellikle kış döneminde çocuklarımıza kışın da anlamının daha fazla değerini anlatacak olan bu buz pateni pistlerinin üstelikte sosyal bir proje olarak hayata geçirilmesi çok önemli. Bizde bunu bir deneme olarak burada gerçekleştirdik, şuanda çok büyük bir ilgi var umuyorum ki çocuklarımız ve gençler çok memnun kalacaklar” diye konuştu. 

Kendisinin de paten kaymaktan keyif aldığını belirten Hazinedar, “Ayağımdan bir operasyon geçirdim. Ankara’da okurken Türkiye’nin ilk buz pateni pisti Kurtuluş Parkı’nda açılmıştı ve o Kurtuluş Parkı’ndaki pist kalıcı bir pistti, açık bir pistti. Orada kaymıştım ama doğrusunu isterseniz aradan tam otuz sene geçti. O zaman ortaokuldaydım şimdi daha temkinliyim” dedi