Ekrem Dumanlı Adliye Önündeki Polis Yakınlarını Ziyaret Etti

Ekrem Dumanlı Adliye Önündeki Polis Yakınlarını Ziyaret Etti

ZAMAN Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, "İnsanları önce yaftalayıp sonra cezalandırmaya kalkarsanız bunun adı despotluktur, bunun adı diktatöryadır" dedi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, 22 Temmuz Operasyonu...

ZAMAN Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, "İnsanları önce yaftalayıp sonra cezalandırmaya kalkarsanız bunun adı despotluktur, bunun adı diktatöryadır" dedi.


Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, 22 Temmuz Operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen polislerin Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen ailelerini gece saatlerinde ziyaret etti.


Burada bir konuşma yapan Dumanlı, "Şimdi başta sayın Başbakan ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olmak üzere ve elini vicdanına koyan yıllardan beri üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü diye nutuk atanlara buradan mahşeri vicdanın yaralandığını söylemek için geldim. Birde şöyle bir şey uyduruyorlar; Zaman gazetesi başta olmak üzere neden bu insanlara bu kadar sahip çıkılıyor? Önce şunu belirtmek lazım yüz küsur emniyet mensubunu alıyorsunuz ve anlına paralel diye bir yafta yapıştırıyorsunuz. Önce bunun hesabını verin. Bu insanların paralel olduğuna dair, bu insanların herhangi bir cemaate mensup olduğuna dair ne biliyorsunuz? Elinizde hangi somut şeyler var? İnsanları önce yaftalayıp sonra cezalandırmaya kalkarsanız bunun adı despotluktur. Bunun adı diktatöryadır. Bunun adı hukuksuzluktur" şeklinde konuştu.

"ÜSTÜNLERİN BUYRUKLARIYLA DEĞİL, ADALETLE HÜKMEDİN"


Emniyet mensuplarına alınlarına yafta koyarak suçluymuş gibi muamele yapıldığını iddia eden Ekrem Dumanlı sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ben inanıyorum ki burada gözaltına alınan insanların, yapılırken de hukukuna tecavüz edilen insanların arasında her fikirden, her düşünceden, her inançtan emniyet mensubu vardır. Ama o insanları dar bir çerçeveye sıkıştırarak, o insanların alınlarına bir yafta koyarak en baştan suçluymuş gibi muamele ederek insanlar hakkında hukuk dışı işler yapılıyor. Hukuk maalesef çok çetin bir sınavdan geçmektedir. Bu sınav içinde yer alan hakimlere savcılara sesleniyorum; yıllardan beri bu ülkenin başbakanı, yıllardan beri bu ülkenin siyasetçileri hukukun üstünlüğü esastır, üstünlerin hukuku esas değildir diyorsa, ey hakimler, ey savcılar! Elinizi vicdanınıza koyun üstünlerin buyruklarıyla değil emirleriyle değil talimatlarıyla değil adaletle hükmedin" diye konuştu. Konuşmaların ardından polis yakınları sık sık, "Her şey vatan için, hırsızlar içeri polisler dışarı" şeklinde sloganlar attı. Bir polis yakını ise elindeki başarı belgelerini göstererek, "Bizim çocuklarımıza yafta atanlar böyle çocuklar yetiştiremezler" dedi.

FOTOĞRAFLI