Ekrem Dumanlının Avukatı Adliye Önünde Açıklama Yaptı

Ekrem Dumanlının Avukatı Adliye Önünde Açıklama Yaptı

14 Aralık Operasyonu kapsamında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 12 kişinin sorgusu tamamlandı. Hakim Bekir Altun'un kararı saat 14.00'de açıklayacağını bildirmesinin ardından, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem...

14 Aralık Operasyonu kapsamında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen 12 kişinin sorgusu tamamlandı. Hakim Bekir Altun'un kararı saat 14.00'de açıklayacağını bildirmesinin ardından, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın, adliye karşısındaki alanda bekleyen vatandaşların yanına gelerek açıklama yaptı.


Ekrem Dumanlı'nın son durumuyla ilgili bilgi veren Avukat Hasan Günaydın, "Sevgili dostlar, hepinize hayırlı geceler diliyorum. Biraz önce sorgu tamamlandı. Hakim, yarın saat 14.00 itibariyle tüm sanıklar ve şüpheliler ile ilgili kararını açıklayacağını belirtti. Buna ilişkin tutanağını imzalayıp bize bildirdi. İmzalı tutanak elimizdedir. Dolayısıyla dün gece yaşadığımızın bir benzeri durumu yaşamak istemediğimizi ifade etti. Dün gece gerçekten çok farklı bir yaklaşımla yaklaşıldı. Bize hangi saatte ne yapılacağının hiçbir bilgisi verilmedi. Ancak bir takım ajanslardan, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi bilgisi geçildi. Bugün itibariyle, bu sebeple biz özellikle buna ilişkin tutanağı istedik ve tebliğ aldık" dedi.

“HİÇBİR SUÇU OLMADIĞI İÇİN YÜZÜ AK, ALNI PAKTIRö


Alandakilere desteklerinden dolayı teşekkür eden Hasan Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ekrem Bey'in morali fevkalade yerinde. Sizlerden dua istirham ediyor. Her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa, ahlaksızlığa karşı dimdik ayakta duracağını ifade ettiler. Selam ve saygılarını ilettiler. Başınız dik olsun, hiçbir suçu olmadığı için yüzü ak, alnı paktır. Bunu iletmemi istediler. Desteklerinizden dolayı size teşekkür ediyorlar. Tekrar bende size teşekkür ediyor, hayırlı geceler diliyorum. Sabah namazına, yarın Cuma namazına kalktığınızda, lütfen bu haksızlığa, bu hukuksuzluğun son bulması için Rabbimizden dua istirham edin. Dua dileğinde bulunun. Allah'tan başka dayanacağınız hiçbir güç ve kuvvet yoktur. Allah'a dayandıktan sonra da başka bir güç ve kuvvet tanımıyoruz. Bunu da özellikle belirtmek isteriz."

"ŞÜPHEDEN SANIK YARGILANIR GİBİ İLKELER İŞLETİLECEK OLURSA, BU KİŞİLERİN DERHAL SERBEST BIRAKILMASI LAZIM"


"Bize göre hukuk gerçekten insan hak ve özgürlüklerinin ortasında şüpheden sanık yargılanabilir gibi ilkeler işletilecek olursa, bu kişilerin derhal serbest bırakılması lazım. Evet, Hakim Bey'in karar verebilmek için dosyayı incelemesi gerekebilir. Sağlıklı düşünmesi için dinlenmesi gerekebilir. Bunlara ihtiyaç duyabilir, Buna hiçbir itirazımız yok. Ama bu itirazı bu incelemeyi serbest bıraktıktan sonra yapabilir. Bunlar zaten kaçmamışlar, kaçacak bir durumları da yok. Bu süreç içerisinde bunları bütün tutum ve davranışlarıyla da ortaya koymuşlardır. Buna rağmen gerçekten muhafaza ve gözaltında tutulmasını hukuken, ahlaken, vicdanen kabul edemiyoruz. Buna da itiraz ettik, buna da şuan da dilekçe veriyoruz. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanıyoruz, bilmenizi isteriz."

"ÖYLE BİR RİSK SÖZ KONUSU DEĞİL"


Bir basın mensubunun "Eğer sizler buradan gittikten sonra savcı kararını açıklarsa ne olur" sorusuna, Günaydın "Bugün farklı olacağını düşünüyoruz. Dün gerçekten, ifade savcı tarafından alınmış ise de hiçbir şekilde savcıyla görüşme imkanımız olmuyordu. Savcıdan bilgi alamıyorduk. Ne zaman sevk edileceği, ne yapılacağıyla ilgili hiçbir bilgi paylaşımı söz konusu olmadı. Ama bugün itibariyle kameralar karşısında Hakimle görüştük. Bununla ilişkili tutanağı aldık. Dolayısıyla öyle bir risk söz konusu değil" şeklinde cevap verdi. dedi.

"ENDİŞE ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR"


Savcının sorgulama için ek süre talep etmesiyle ilgili gelen soruya ise Avukat Hasan Günaydın,


"Biz iyi niyetli olduğunu düşünüyoruz ve umuyoruz. Ancak endişe etmemek mümkün değildir. Kimle, nereyle istişare edecek, müzakere edecek, düşünecek ve değerlendirecek bunu bilemiyorum. Şuan için bir şey demek istemiyorum. Ama endişe taşımıyor değiliz. Bu yaşadığımız süreç bizim endişeli olmamızı gerektiriyor. Bu endişemizi de paylaşmak isterim" diye yanıt verdi.

GRUP OLAYSIZ DAĞILDI


Yapılan açıklamanın ardından da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı karşısındaki meydanda toplanan kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

FOTOĞRAFLI