Ekşi Sözlük ve İnci Sözlük sayfaları kapatıldı

Ekşi Sözlük ve İnci Sözlük sayfaları kapatıldı

"Halkın dini değerlerini aşağılamak" gerekçesiyle Charlie Hebdo, Ekşi Sözlük ve İnci Sözlük'e erişim kapatıldı.

Aralarında Ateizm Derneği ve Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo’nun da olduğu birçok internet sitesi/sayfası kapatıldı.

Hürriyet’ten Şehriban Oğhan’ın haberine göre Ankara Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararıyla, aralarında Ateizm Derneği (tüm site), İnci Sözlük (bazı sayfaları), Ekşi Sözlük (bazı sayfaları) gibi sitelerinin de olduğu 49 site veya bazı sayfalara erişim engellendi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından yapılan suç duyurusunda söz konusu yayınların halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağıladığı, kişinin mensup olduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle hakaret edildiği ve eylemlerin kamu barışını bozacak nitelikte olup suç teşkil ettiği savunuldu. Söz konusu içerikleri internette yayınlamak, yorum yapmak, paylaşmak suretiyle suça iştirak eden kişilerin eylemlerinden dolayı cezalandırılması da talep edildi. Ateizm Derneği Basın Sözcüsü Onur Romano “Yeni kanun nedeniyle bize yanlışın nerede olduğunu da söylemiyorlar. Ateizmdernegi.org ve ateizmdernegi.org.tr sayfalarımız hâlâ açık. Lütfen bakın nerede hakaret etmişiz” dedi.

CHARLİE HEBDO DA YASAKLANDI

Erişim yasağı konulan siteler arasında ‘Charlie Hebdo’ dergisinin internet sitesi de bulunuyor. Charlie Hebdo, Fransa’nın başkenti Paris’teki ofis binasına düzenlenen terörist saldırıda 12 çalışanının öldürülmesiyle gündeme oturmuştu. Derginin Hz. Muhammed karikatürü bulunan sayısını yayınlayan bazı sayfalar da 14 Ocak’ta engellemişti.