El Bab'da IŞİD saldırısı: 14 askerimiz şehit

El Bab'da IŞİD saldırısı: 14 askerimiz şehit

El Bab operasyonunda DEAŞ'li teröristlerin yaptığı saldırılarda 14 askerimiz şehit oldu.

Fırat Kalkanı harekatının 121'inci gününde en şiddetli çatışmalar yaşandı.

Suriye'nin El Bab kasabasına yönelik harekat sırasında DAEŞ'in düzendiği 4 ayrı bombalı araç saldırısında 14 asker şehit oldu. 6'sı ağır 33 asker yaralandı.

TSK’dan akşam saatlerinde yapılan bilgilendirmede, öğleden sonra yapılan üç ayrı bombalı araç saldırısında 14 asker şehit düştü. 6’sı ağır olmak üzere 33 asker de yaralandı.

Bilgilendirmede, Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının 67 hedefi vurduğu ifade edildi.

Açıklamada çatışmalar ile karadan ve havadan yapılan harekatlarda 138 DEAŞ’lı etkisiz hale getirildi.

El Bab'a hakim Akil Tepesi'nde bulunan eski büyükşehir hastanesinin uzun süredir hastane özelliğini yitirdiği, DEAŞ'lı teröristlerce silah ve cephane deposu haline getirildiği bildiriliyor. Tepenin ele geçirilmesinin ardından DEAŞ'ın elindeki kent merkezine doğru El Bab'ın doğusundan operasyon başladı.

HALEP KARAYOLU ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu güçleri El Bab'ın merkezine yakın bir noktada bulunan stratejik bir bölgeyi ele geçirmek için harekat başlattı. Harekat öncesinde güneydeki Halep karayolu ÖSO güçlerince ele geçirildi.

Daha önce doğuda Menbiç, batıda da Afrin karayolu ÖSO'nun denetimine geçtiği için DAEŞ'in tüm ikmal hatları kesilmiş oldu.

Harekat, şehir merkezine yakın bir noktada bulunan ancak uzun süredir DAEŞ'in barınma ve silah deposu olarak kullandığı stratejik konumdaki hastane binasına yoğunlaştı.

Ancak harekat sırasında Türk askerlerinin bulunduğu noktalara 4 ayrı bombalı araç saldırısı gerçekleştirildi. İlk saldırıda 4 asker şehit olurken, 15 asker yaralandı.

ÖĞLEDEN SONRAKİ 3 SALDIRIDA 10 ŞEHİT

Dün öğlenden sonra gerçekleşen diğer 3 saldırıda ise 10 asker şehit oldu, 6'sı ağır 18 asker yaralandı. Yaralılar Türkiye'deki hastanelerde tedavi altına alındı.

75 HEDEF İMHA EDİLDİ

Çatışmalar sürerken, hava kuvvetleri ve topçu bataryaları da DAEŞ hedeflerine bomba yağdırdı.

Türk savaş uçakları tarafından vurulan 67 hedefin yanısıra topçu birliklerinin atışlarıyla DAEŞ'e ait 8 silahlı araç imha edildi. 138 terörist öldürüldü.

Hastane binasının bulunduğu bölgenin DAEŞ'in en iyi koruduğu alan olduğuna dikkat çeken askeri kaynaklar, buranın ele geçirilmesi halinde DAEŞ'in El Bab'taki hakimiyetinin kırılacağını belirtiyorlar.
 

DHA