Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz 7 Ayını Değerlendirdi

Elazığ Belediye Başkanı Yanılmaz 7 Ayını Değerlendirdi

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, seçilmesinden sonra 7 ay içerisinde yaptığı çalışmaları düzenlediği bir basın toplantısında anlattı.

- Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, seçilmesinden sonra 7 ay içerisinde yaptığı çalışmaları düzenlediği bir basın toplantısında anlattı.

Elazığ Belediye Başkan Mücahit Yanılmaz, düzenlediği basın toplantısında 7 ay içerisinde yapılan ve yapacakları hizmetleri anlattı. Başkan Yanılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da desteklediği kamu kuruluşlarının merkezden başka bir bölgeye taşınması için bir çok kurumla ön protokolün imzalandığını söyledi. Yönetim anlayışlarını 3 kelime ile özetleyen Başkan Yanılmaz, "Etik, estetik, ekonomik değerler üzerinden Elazığ’ı ilk günden beri söylediğimiz gibi hep birlikte yöneteceğiz. Elazığla ilgili söz söyleme hakkı olan herkesle birlikte yöneteceğiz. Hizmetlerimizde her zaman ifade ettiğimiz gibi adil ve şeffaf olacağız. Güçlünün değil, haklının yanında olacağız. Şeffaf ve açık olarak yaptığımız her işin hesabını vereceğiz. Gizli ajandamız hiçbir zaman olmayacak, yaptığımız her icraatı rahatlıkla anlatabileceğiz. Belediyemizin 1 tek kuruşunu israf etmeyeceğiz, şehri kolay ve kaliteli yaşanan bir kent haline getireceğiz. Tüm hedeflerimiz yeni Elazığ için. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği yeni Türkiye ile yeni Elazığ birlikte gelişecek. Göreve başlayalı 7 ay oldu ve zaman gerçekten de çok çabuk geçiyor. Bizler zamanı planlı ve programlı kullanıyoruz. 7 ay içerisinde bereketli ve güzel çalışmaları birlikte yaptık. İsteğimiz bu şehirde en fakir ve en zengin ile en mazlumun kaliteli bir şekilde yaşamasıdır. Yatırımcıların işlerini kolaylaştıracak tüm adımları attık ve atmaya da devam edeceğiz. Yurt içi ve yurt dışında her toplantıda yatırımcılarımızı Elazığ’a davet ederek destek sözü veriyoruz" dedi.

"EN DEĞERLİ YERLER YEŞİL ALAN OLACAK"

Hiçbir mahalle ve hiç kimseyi ötekileştirmediklerinin altını çizen Başkan Yanılmaz; "Mezhep ve dine bakmaksızın halkımızın önceliklerine bakarak hizmet ediyoruz. Yeşil alanlarımızın artması için çalışmalar yaptık ve yapacağız. Her zaman söylediğim bir söz var, rantı en yüksek yere, 1 metre dahi olsa yeşil alan yapacağız. Kimlikli bir kent oluşturmak önemlidir, kentlerin kimliği insanlara da yansır. Bizler bu şehri yönetirken 7 ay boyunca hep sizlerle olduk. Düğünlerde, taziyelerde, açılışlarda bir olduk. Halkımızın yönlendirmeleri bizlerin rehberi oldu. Doğru bildiğimiz her zamanda doğrudur, illaki bu olacak diye bir diretmemiz olmadı ve olmayacak. Önemli olan her zaman Elazığ’ın menfaatleri ve her zamanda böyle olacak. Güler yüzle hemşehrilerimize hizmet veren bir anlayışla personellerimiz şuan hizmet veriyorlar. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum, artık halkımız saat 08:05’de belediyeye geldiğinde her birimde hizmeti rahatlıkla alabiliyor. Her sabah haber vermeden bir birimi ziyaret ediyorum onlarla birlikte oluyorum ve bu şekilde ziyaretlerime de devam edeceğim. Biz patronluk yapmaya değil, halkımıza hizmetkarlık yapmaya geldik. Belediyede çalışan tüm personellerimizde bu şekilde çalışacaklar. Bu konuda hizmet içi eğitimler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

TEMİZLİK İŞÇİSİNE YÜZDE 30 ZAM

Temizlik işlerinde çalışanlar için farklı bir anlayış olduğunu ve bu anlayışı değiştirdiklerini belirten Başkan Yanılmaz; "Temizliğe giden personelin sürgüne gittiğini hatta, 'Başkanım beni buraya mı layık görüyorsunuz' diyenler oldu. Ben şuan şehrin en merkezi caddesi olan Gazi Caddesi’nde bir çöp görsem bunu oradan almaktan utanç değil, gurur duyarım. Ben Elazığ’a hizmet etmekten gurur duyan personeller istiyorum. Temizlikte çalışan personellerimizin motivasyonunu artırmak adına en çok ziyaret ettiğim birimlerin başında temizlik müdürlüğü geliyor ve bu yetmez dedik maaşlarını yaklaşık yüzde 30 oranında artırdık. Yakın zamanda Elazığ çok daha temiz bir şehir Elazığ olacak" dedi.

Belediye bünyesinde en önemli birimlerden birisinin de Zabıta Müdürlüğü olduğunu ancak geçmişte bu birimde resmi üniforma giymekten kaçınıldığını belirten Başkan Yanılmaz, "Zabıta arkadaşlarımızla bir araya geldik ve kendilerine her zaman yanlarında olacağımızı söyleyip, dik durmalarını istedik. Yapılan çalışmalar sonrasında kaldırım işgallerine son verdik, Elazığ bütün illere örnek olan bir şehir oldu. Zabıta kurumları arasında çıkan dergi de Elazığ örnek gösterildi ve diğer illerden gelip çalışmalarımızı inceleyen iller oldu. Ruhsatsız iş yerleri, ruhsat sahibi iş yerlerimiz için bir zulümdü. Bu konuda denetimlerimizi artırdık. 2013 yılında 660 ruhsat verilirken 7 ay içinde tam bin 52 iş yerimize ruhsat verdik. 841 iş yerimize denetim yaptık ve esnafımız da bize bu konuda destek oldu. Elazığ sadece belediye binasında dört duvar odasında yönetilemez. ilk halk toplantısını Esentepe Mahallesi'nde, Esentepe Cem Evi'nde yaptık. Her çarşamba saat 08 ile 11:00 arasında halkla buluşma toplantılarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Belediye meclisimizde her komisyonumuzda 3 isim olması yerine 5 isim olsun istedik ve bu komisyonlarda bir isim de muhalefetten olsun istedik. Artık her komisyonda MHP’li meclis üyemiz var. Bu isimlerinde kendileri tarafından belirlenmesini istedik ve şuan belediyemizde hem Ak Parti hem de MHP’li meclis üyelerimiz için oda tahsis ettik. Yaptığımız her işi incelesin, denetlesinler istedik. Muhtarlarımızla defalarca bir araya geldik, stratejik planımızı oluştururken, tüm kamu kurumlarımızla da bir araya geldik. 150 defa resmi kurumlarımızla görüşmelerimiz oldu. Çalışmalarımızda birlik sağladığımız DSİ, Karayolları, Orman, Sağlık ve Tarım Müdürlüğü yetkililerimize başta sayın valimiz olmak üzere teşekkür ediyorum. Koordinasyon toplantılarına bizzat katıldım, 7 ayda yüzde 99 demiyorum, Elazığ’ın çıkarlarının ve menfaatlerinin olduğu tüm çalışmalarda yüzde 100 birlikte hareket ediyoruz. Bu durum Elazığ’a hizmet ederken bize güç katıyor" ifadelerini kullandı.

SPORUN ALT YAPISI OLUŞTURULUYOR

Belediye Başkanının hizmet için Ankara ayağının da güçlü olması gerektiğini dile getiren Yanılmaz; iki defa Başbakan ile bir araya geldiklerini söyledi. Yanılmaz, "Başbakanımızla birlikte bakanlarımızla bir araya geldik, toplantılarımızda Elazığ’ın sorunlarını kendilerine ilettik . Sporun altyapısını oluşturmak ve genç yeteneklere fırsat tanımak amacıyla 12 yaş altı çocuklarımıza yönelik çalışmalar yaptık. Bu kapsamda 2 bin 500 başvuru yapıldı. Mahalleler arası turnuva yaptık. Elazığspor başta olmak üzere Elazığsporunun alt yapısı olmaya devam edeceğiz. İşitme Engelliler takımız kuruldu ve ilk maçını geçen hafta Türkiye 1. olan İstanbul takımıyla deplasmanda oynayıp 2-2 berabere kaldı. Kalkınma Kurultayı’nın birinci ayağını gerçekleştirdik. ikinci toplantının ise 29 Kasım da 4 bakanımızın katılımlarıyla yapacağımız. Kurultaya katılacak bakanlarımızın sayının artırılması için de çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam ediyor. Son derece önemli konular konuşuldu ve öne çıkan sektörler belirlendi. Bu sektörler lokomotif olacak ve diğer sektörleri de geliştirecek, yıllık ciromuz ve ithalatımız artacak. Yine 2 günlük Harput Çalıştayı ve 1 gün süren Hazar Gölü Çalıştayı’na katıldık. Elazığ Belediyesi’nin olmadığı bir Hazar Gölü Belediyeler Birliği’nin eksik olacağını söyleyerek Elazığ Belediyesi olarak görev istiyoruz dedik. Elazığ’da bir ilki daha hizmete geçirerek cami halılarının belediye tarafından yıkanmaya başladı. Bu güne kadar 45 caminin temizliğinin yapıldı. 7 bin tane 400’lük konteynırımız var, bunlar çöpe gidecekti buna müsaade etmedik ve bakım onarımını yaptık tekrar kazandık. 25 tane sıkıştırılmış araç, 2 tır, 1 konteynır yıkama aracı, 2 elektrikli çöp toplama aracımız var ve bu her yere rahatlıkla gidebiliyor.4 vakumlu aracımız var ve ağaçların kökleri bu aletle çok rahat temizleniyor, 24 adet binlik konteynır aldık ve eksik noktalara bıraktık. 1 kepçe ve 1 kamyonla temizlik çalışmalarımıza devam ediyoruz "dedi.

PAZAR ESNAFINA TANITIM KARTI

Pazar alanlarında yeni düzenlemeler yaptıklarını da dile getiren Başkan Yanılmaz, pazarcı esnafını tanıtma kartı verdiklerini söyledi. Başkan Yanılmaz, "Pazarda esnaf ile sorun yaşayan vatandaşımızın bu durumda kimlik numarasını bizlere vermesini yeterli olacak. Uygunsuz durumların bu sayede önüne geçmeyi planladık. 153 Beyaz Masa ile ilgili şikyetleri daha etkin çözmek adına sorun takip sistemini hizmete soktuk. İlgili şikayetin ne zaman geldiği ve ne kadar süre içerisinde çözüleceği belli olacağı için ilgili birime aktarılıyor ve çözülmesi isteniyor. Belirtilen süre içerisinde çözüm bulmazsa ilk olarak 1 saat içinde ilgili başkan yardımcısına uyarı gidiyor, eğer sorun burada da çözüm bulmazsa bu kez yarım saat içinde belediye başkanına uyarı gidiyor. Bu sistemin bir özelliği de bilgisayar ve telefonlar kapalı dahi olsa sistemin uyarısını yapabilmesidir. En önemli yatırımlarımızdan birisi de eğitimde oldu. Eğitimleri teşvik amacıyla okulları ziyaret ettik. Dereceye girmiş öğrencilerimizi ödüllendireceğiz, bunları yetiştiren öğretmenlerimizi de unutmayacağımızı anlattık. Bizlerden talepte bulunan okullarımıza şampiyon çıkar, derece çıkar seni ödüllendirelim diyeceğiz ve eksiklerini gidereceğiz. Estonya’nın başkenti Tallin ile kardeş şehir olduk ve burayı ziyaret ettik. Geçtiğimiz haftada bir heyet buraya geldi ve ziyaretlerde bulundu. İlimizden bu heyetin çok memnun ayrılması bizleri de mutlu etti" şeklinde konuştu.

KENT MERKEZİNDEN ÇİMENTO FABRİKASI TAŞINACAK

Çimento Fabrikası'nın taşınmasının kendileri için olmazsa olmazlardan biri olduğunun altını çizen Başkan Yanılmaz, "Bu cümleyi göreve başladığımız da bizi ziyaret eden Çimento Fabrikası heyetine de ilk başta söyledik ve sonrasında sohbetimize başladık. Bu fabrika çevresinde bulunan birçok mahallemizin gelişmesini engelliyor. Bunun buradan taşınması lazım ve bunu yaparken de yatırımcıyı küstürmemek gerekiyor. Hem onların hem de halkımızın kazançlı çıkması gerekiyor. Bu konuda biz kendilerine yer tahsisi yaptık ve yer uygun görüldü. Kasım ayı içerisinde İtalya’dan ilgili şirketin sahibi protokol imzalamak için Elazığ’a gelecek. Öyle tahmin ediyorum ki 2.5, 3 yıl içerisinde çimento fabrikası bulunduğu yerden taşınacak. Buralar o zaman çok daha değerli olacak, bu alanda bizlerde çalışmalar yapacağız. Ordu Evi kavşağından kalkan ve trafiği kilitleyen otobüsler artık bu noktadan değil de alt kısımda Gazi Anadolu Lisesi’nin yanından kalkıyorlar, yine halkımıza kolaylıklar sunan ring seferlerini başlattık ve tek biletle Hilalkent’ten Doğu Kent’e ulaşımı sağladık. Yeni Mahallede ada içi oto parklarımızı hizmet vermeye başladı ve 110 araç kapasiteli bir otopark alanı kazandık. El Kart hayata geçti ve 1 Ocak’dan sonra araçlarımızda sadece El-Kart geçerli olacak. Minibüslerin otobüse dönüşmesiyle ilgili bir çalışmamız var bu konuda taraflarla görüşmelerimiz devam ediyor. Elektrikli mekanik asansör sistemiyle bir park çalışmamız var, bunu ilk olarak vilayet karşısındaki parkımızda hizmete sokacağız. Bunun için şartname hazırlandı ve ihalesini gerçekleştireceğiz. Yine kent meydanımızın altı oto park olacak. Alanında uzman firmalara Elazığ ulaşım ana planını çıkartıyoruz. Elazığ’da ilk kez çöpten enerji üretmeye başlayacağız. Eskiden çöpler başa belayken şimdi buradan kazanç sağlayacağız. İhalesini yaptık ve yatırımlar başladı. Mart 2015 tarihinden itibaren elektrik üretilecek. Cebimizden tek kuruş dahi para çıkmayacak ve üstüne yüzde 35 elektrik enerjisi alacağız. Bu bir rekor. Güney çevre yoluna bağlantı yolları hizmete grimeye başladı. Çayda Çıra Mahallesi sakinlerinin sıklıkla kullandığı 2 bin 300 metre uzunluğundaki bulvarımız hizmette. Yine İzzetpaşa meydanımız 13 Eylül tarihinde bitti. Oto galericiler sitesi sorunu bir kangrendi ve bu sorunu taraflarla bir araya gelip görüşerek, plan ve proje tadilatı yaparak çözdük. İnşallah 1 Nisan 2015 tarihinde Galericiler Sitesi 104 galeri 1 kafe ve 1 idari iş yeriyle 50 bin metre kare alanda hizmet vermeye başlayacak" dedi.

RESMİ KURUMLAR ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR, CİP BARAJI BELEDİYEYE GEÇİYOR

Kent merkezinde kalan resmi kurumların şehir dışına taşınması noktasında ciddi çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Başkan Yanılmaz; "DSİ ile protokol imzaladık. Orman Bölge Müdürlüğümüzle de geçen hafta protokol imzalandı ve sadece Karayolları Genel Müdürlüğü kaldı. Genel Müdürle görüştük ve yakın zamanda bir protokol imzalayacağız. Bu alanlar Elazığ’a hizmet alanları olacak. Botanik parklar, kültür parklar ve yürüyüş yolları olacak. Hiçbir meydanda büfe ve restoran gibi iş yerlerini üçüncü kişiler işletmeyecek ve bunları belediye işletecek. İşletme mantığımız kar eden değil başa baş hizmet veren yerler olacak ve halkımız uygun fiyatlarla buraları kullanacak. Cip barajını 1 Ocak 2015 itibarıyla devir alacağız, orada piknik alanları ve dinlenme alanları yapacak halkımızın hizmetine sunacağız. Zafran Mesire yeriyle ilgili Orman Genel Müdürlüğümüzle yazışmalar devam ediyor ve bu alan 212 bin metre kare belediyemize geçmiş olacak. Şor Deresi'nin ıslahı için İlbank ile çalışmalarımız devam ediyor ve projelerimiz bitme aşamasında geldi. 2 adet taziye evini şehrimize kazandırdık. Kültür Park'ta çalışmalar sürüyor ve şuan yüzde 73 seviyesindeyiz. Üst geçitlerin rahatlıkla kullanılması için asansör ihalesi yaptık ve 4 üst geçide 8 asansör yapılacak. Stratejik planımız da köy yolları için asfalt hedefimiz 150 bin ton olarak hesaplanmıştı ama şuan bu rakam 7 ay içinde 450 bin tona ulaştı. Hizmette cömert harcamada cimri olacağız dedik ve tasarruf olmazsa olmazlarımızdan oldu. Temizlik ihalesinin birincisini iptal ettik ve bu iptali yapıp ikinci ihaleyi yaparak yıllık 3 milyon 500 bin lira kazanç sağladık. Kent Bilgi Sistemini Bakanlığımız yapacak ve karımız 1 milyon 100 bin, Kentsel Dönüşümden Bakanlığımızın desteği 580 bin lira, Ankara Büyükşehir Belediyesinden araç filomuza kattığımız araçlarla karımız 750 bin lira. 7 ayda sadece ihalelerden 7 milyon 500 bin civarında tasarruf sağladık. Esnaflarımızın belediyemizden 1 tek kuruş alacağı kalmadı" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından toplantı sona erdi.

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI YANILMAZ 7 AYINI DEĞERLENDİRDİ

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI YANILMAZ 7 AYINI DEĞERLENDİRDİ