Elazığda Doğu Türkistan Sergisi

Elazığda Doğu Türkistan Sergisi

Elazığ Ülkü ocakları tarafından Doğu Türkistan'da yaşanan olaylara dikkat çekmek için sergi açılışı ve imza kampanyası başlatıldı. Açılan sergide olayların yaşandığı anları anlatan fotoğraflar ve gazete kupürleri yer aldı.

- Elazığ Ülkü ocakları tarafından Doğu Türkistan'da yaşanan olaylara dikkat çekmek için sergi açılışı ve imza kampanyası başlatıldı. Açılan sergide olayların yaşandığı anları anlatan fotoğraflar ve gazete kupürleri yer aldı.

Elazığ Vali Fahribey Caddesi'nde bulunun bir salonda açılan sergiye, Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Abdulahat Abdurrahman da katıldı. Serginin açılışında konuşan Elazığ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Fatih Murat Taşkın "Ata topraklarımız olan Doğu Türkistan'da yaşanan zulmü, vahşeti, yapılan katliamları zihinlerde ve vicdanlarda taze tutmak amacı ve soydaşlarımızın sesini duyurabilme gayreti ile bir fotoğraf sergisi ve imza kampanyası düzenlemeye karar verdik . Ata yurdumuzda yaşanan bu soykırımın birbirinden acı fotoğraflarını burada değerli Elazığlılarla paylaşmak istedik. Diliyoruz ki Elazığ halkımız sadece çevresinde olup bitenlerle değil, binlerce yıllık bir sorumlulukla öz be öz kardaşlarının ve "Mümim, müminin öz kardeşidir" düsturuyla dindaşlarının çileleri de hemhal olsunlar; çünkü Cenab-ı Allah ayeti kerimesinde bize; adaleti, iyiliği ve akrabaya bakmayı emrediyor" dedi.

Açılış konuşmasının ardından sergi katılımcılar tarafından gezildi. Serginin gezilmesinin ardından imza kampanyası da başlatıldı.