Elazığ’da ‘Tevhid, Vahdet, Gelin Birlik Olalım’ Konferansı Düzenlendi

Elazığ’da ‘Tevhid, Vahdet, Gelin Birlik Olalım’ Konferansı Düzenlendi

Elazığ Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, "Tevhid, Vahdet, Gelin Birlik Olalım" konulu konferans düzenlendi.

Elazığ Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, "Tevhid, Vahdet, Gelin Birlik Olalım" konulu konferans düzenlendi.

Edibe Can Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İl Müftüsü Peyami Güngör, Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz ve davetliler katıldı. Program öncesi davetliler, Kızılay tarafından kurulan stantta kan bağışında bulundu. Cabir Karataş'ın Kur'an'ı Kerim tilaveti okumasıyla başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konusu birlik olan sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Peyami Güngör, "Kutlu Doğum Haftası'nı kutlamamızın sebebi o yüce Resulü daha iyi tanımak, anlamak ve onu hayatımızın her şubesinde kendimize rehber edinmektir. Muhakkaktır ki insanoğlu onu tanımadıkça, sevmedikçe, onun yolunda gitmedikçe hiçbir zaman kurtuluşa ermesi mümkün değildir. Hayatımızın her şubesinde, yememizde, içmemiz de ve oturmamızda o yüce Resulü kendimize örnek edinerek ancak dünya ve ahiret mutluluğuna erebiliriz" dedi.

Tevhidin, Allah'ın tek ve her şeyin sahibi olduğuna inanmanın ve İslam'ın kendilerine öğrettiği en önemli değer olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e gelinceye kadar Kur'an'ı Kerim'de adları geçen 28, hadislerde 124 bin veya 224 bin peygamberin her birinin gönderildikleri kavimlere ilk anlattıkları şey tevhiddir. Bizim yüce dinimiz tevhide ermenin yollarını gösteriyor. İnsanoğlunun bu alemde pek çok ilgisi, alakası, arzusu ve hevesleri vardır. Peygamber efendimiz, "Bu alaka, hefes ve arzuların teke indirilmesin tevhidi husud ile yükümlüdür" der" ifadelerinde bulundu.

Program, lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı bilgi yarışmasında dereceye girenlere Diyanet İşleri Elazığ Şubesi tarafından ödül verilmesiyle sona erdi.