Elektrik kesidi, hastanelerde kaos başladı !

Elektrik kesidi, hastanelerde kaos başladı !

Elektrik kesintisi hastaneleri de vurdu. Ameliyatlar durdu, ilaç ve aşılar bozulma tehlikesi altına girdi.

Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşanan elektrik kesintisi hastaneleri de vurdu. YÜzlerce hastanede jeneratörler ya devreye girmedi ya da sınırlı olarak enerji sağladı.

Sözcü'deki habere göre İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok hastanede de kaos yaşanıyor. Hastane görevlileri jeneratörler için akaryakıt istanyonlarına akın etti.

AŞILAR TEHLİKEDE

Sağlık ocaklarında da “aşılar bozuluyor” tehlikesi baş gösterdi. 6 bin aile sağlığı merkezinde bulunan milyonlarca aşı tehlikeye girdi. 22 bin aile hekimi ise işi bırakıp aşılarını nasıl koruyacaklarını bulmaya çalışıyor.

“ACİL DURUMLAR İÇİN EYLEM PLANIMIZ YOK”

İstanbul’da görev yapan aile hekimi Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası’ndan Dr. Emrah Kırımlı işi bırakıp mazot almaya çıktığını ve bu şekilde jeneratörün ömrünü uzatmaya çalıştığını söylüyor. Hürriyet’e konuşan Kırımlı, böyle bir durum için belirlenen ortak bir eylem planının ellerinde bulunmadığını söyledi.

BOZULAN AŞININ PARASI DOKTORDAN ALINIYOR

Ayrıca sağlık bakanlığı aşıların 8 derecenin üstüne çıktığında aile hekimlerinden tutanak tutmasını talep ediyor. Bazı durumlarda, aile hekimleri bu durumdan dolayı aşıların parasını cebinden ödemek zorunda bırakılıyor.

JENERATÖR VAR AMA…

Birçok hastanede bulunan jeneratörler de sadece acil bölümler ve yoğun bakım ünitelerine enerji sağlıyor. Binlerce hastanın bulunduğu Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde de kesinti nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Birçok hastanede ameliyatlar durduruldu.