Elektrik ve doğalgaza Ağustosta zam gelecek mi ?

Elektrik ve doğalgaza Ağustosta zam gelecek mi ?
Güncelleme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Hem elektrik hem de doğalgazda temmuz ayı fiyatları ağustos ayında da geçerlidir."

Bakan Yıldız, doğalgazı düşük fiyatla sattıklarını belirterek, "Döviz fiyatlarına gelen, pariteye gelen fark bizim aldığımız yüzde 10,25'lik indirimden daha fazla. Neredeyse yüzde 20'leri bulan bir fark oldu.

Döviz alıp TL ile satıyoruz ve açık pozisyonda çalışıyoruz. BOTAŞ olarak, maliyetimizi bir nebze olsun azaltsın istemiştik, ama son döviz fiyatlarındaki hareketlilik açıkçası bizi olumsuz yönde etkiledi. Şu ilk anda vatandaşımıza yansıyacak fiyat farkı, dövizle gelen yüzde 7-8'lik farkı vatandaşımıza zam olarak yansıtmamayı düşünüyoruz, herhangi bir zam öngörmüyoruz.

İndirim beklerken zammı engellemek üzere yaptığımız bu çalışmanın da inşallah bu ay içinde noktalanacağı kanaatindeyiz. Dövizden gelen fark vatandaşımıza zam olarak yansıtılmayacaktır. Hem elektrik hem de doğalgazda temmuz ayı fiyatları ağustos ayında da geçerlidir" değerlendirmesinde bulundu.