Elektriklerin kesilmediği tek şehir !

Elektriklerin kesilmediği tek şehir !
Güncelleme:

Türkiye genelinde elektrik kesintisinin yaşanmadığı tek şehir Van...

Ülke genelinde elektrik kesintisinin yaşanmadığı tek il olan Van’ da enerjinin İran üzerinden alındığı için kesintiden etkilenmediği bildirildi..

Türkiye genelinde bu sabah iletim sistemindeki arıza nedeniyle elektrikler kesilince yaşam alt üst oldu. Kent içi ulaşımda metro, tramvay ve tren seferleri yapılamadı, fabrikalarda çarklar durdu, hastanelerde sağlık hizmeti, okullarda eğitim aksadı. 
 
Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin ’sistem arızası’ olarak açıkladığı kesintiler saat 10.35.00’dan itibaren önce batı illerinde başladı domino taşı gibi bir saat içinde tüm illere yayıldı. Önce tüketimin fazla olduğu, ardından küçük yerleşim merkezlerinde elektrikler kesildi. Saat 11.30’a kadar illerde peş peşe elektrik kesintileri yaşandı. İran’dan elektrik alınan Van’da ise kesinti olmadı.
 
Ulaşım başta olmak üzere yurt genelinde hayat adeta durdu. Binalarda asansörlerde kalanlar oldu, metroda kalanlar ilk çıkışa kadar yürüdü. Jeneratörü olmayan hastanelerde ameliyatlar yapılamazken, sağlık ve eğitim hizmetleri aksadı. Elektriklerin kesilmesi en çok sanayi kuruluşlarını vurdu. Fabrikalarda çarklar durdu, işletmelerde faaliyetler aksadı. Gümrük kapıları başta olmak üzere jeneratör olan yerlerde hizmetler sürdürüldü.