Elektrikten sonra sular da kesiliyor !

Elektrikten sonra sular da kesiliyor !

Büyük bir kriz çıkartan elektrik kesintisi sonrası suların da kesileceği açıklandı.

Türkiye'nin 80 ilinde bugün sebebi net olarak bilinmeyen bir elektrik kesintisi yaşanıyor. Yurdun büyük bölümünde devam eden elektrik kesintileri nedeniyle, güç kaynağı bulunmayan pompa istasyonları çalışamadığı için kimi bölgelerde sular da kesilmeye başladı. Yetkililer vatandaşlardan tedbir almasını istedi

İSKİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle bazı  mahallelere su verilemiyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) internet sitesindeki  duyuruya göre, "elektrik kesintisi problemi" nedeniyle Arnavutköy Mehmet Akif  Ersoy, Fevzi Çakmak, Nene Hatun, Mavigöl, Anadolu, Merkez ve Atatürk  mahallelerine saat 10.46, Bağcılar'da saat 11.11'den bu yana devam eden  kesintinin 20.00 sıralarında sona ermesi bekleniyor. 

Fatih'te Seyyid Ömer, Mevlanakapı, Şehremini, Silivrikapı, Arıkali,  Karagümrük ve Haseki Sultan mahallelerinde 11.06'da kesilen suyun 22.00,  Güngören'de Mehmet Nesih Özmen, Mareşal Çakmak, Merkez, Tozkoparan, Sanayi,  Haznedar, Akıncılar, Avdurrahman Nafiz Gürman, Gençosman, Güven ve Güneştepe  mahallelerine 11.02'den bu yana verilemeyen suyun 21.00, Kağıthane'de Seyrantepe,  Şirintepe, Yeçilce, Çeliktepe, Emniyetevleri ve Ortabayır mahallelerinde 14.29  kesilen suyun 19.30 gibi giderilmesi tahmin ediliyor. 

Bayrampaşa'da Terazidere, Ortamahalle, Yenidoğan, Muratpaşa,  Cevatpaşa, Altıntepsi, İsmet Paşa, Kocatepe ve Kartaltepe mahallelerine saat  11.12, Gaziosmanpaşa'da Sarıgöl, Mevlana, Pazariçi, Yıldıztabya, Yenidoğan, Yeni,  Merkez, Fevzi Çakmak, Barbaros Hayrettin Paşa, Bağlarbaşı, Hürriyet, Kazım  Karabekir, Karayolları ve Karadeniz mahallelerine saat 10.57, Üsküdar'da  Kirazlıtepe, Küçük Çamlıca, Yavuztürk, Ferah, Güzeltepe ve Kısıklı mahallelerine  saat 11.02'den bu yana verilemeyen suyun saat 19.00'da verilmesi hedefleniyor.

İZMİR
 
İzmir’de elektrik kesintisi su kesintisine de neden oldu. Güç kaynağı olan arıtma tesisleri çalışmasına karşın pompa istasyonları ve kuyulardaki sistemlerin devre dışı kalması bazı ilçelerde su kesintisi yaşandı. 
 
İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri arıza kaynakla elektrik kesintisi nedeniyleBuca, Hatay’ın üst kesimleri, Kadifekale, Yeşilyurt, Gaziemir, Görece Mahallesi, Karabağlar’ın üst kesimleri, Bornova’nın üst kesimleri, Bayraklı,Karşıyaka, Çiğli’nin üst kesimleri, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova’nın üst kesimlerinde zorunlu olarak su kesintisi yapıldığını açıkladı. 
 
Pompalar elektrik kesintisi nedeniyle çalışmadığı için Tahtalı Barajı’ndan ve kuyulardan su verilemedi. Arıtma tesislerinin ise yedek güç kaynakları olması nedeniyle sorun yaşamadı.
 
GAZİANTEP: SUYU TEDBİRLİ KULLANIN
 
Gaziantep genelinde elektrik ve suların kesilmesi günlük yaşamda aksaklıklara yol açarken Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (GASKİ) konuya ilişkin açıklama yaptı. GASKİ’den yapılan açıklamada vatandaşların suyu tedbirli kullanmaları istenerek şöyle denildi:
 
"Gaziantep’in içme suyunun sağlandığı Kartalkaya, Mizmilli ve şehir içi bazı kaynaklar elektrikle çalışıyor ve dolayısıyla şehir genelinde su kesintisi yaşanıyor. Vatandaşlarımızdan suyu kullanma konusunda tedbir almalarını istiyoruz."
 
ANTALYA'DA SU BASKINI 
 
Antalya’da Kepez üstü varyant yolu, elektrik kesintisinin ardından santral kapaklarının açılması sonucu su altında kaldı. Merkez Kepez ilçesindeki elektrik santralinin sisteminin sıfırlanması sonucu, çekilemeyen fazla su dışarı verilmek zorunda kaldı. Kanalları dolduran fazla su nedeniyleAntalya Bulvarı Kepez varyantını su altında kaldı. Kanaldan şelale gibi çift yönlü yola dökülen su araç sürücülerine zor anlar yaşattı. İş makinesi kanalda genişletme yaptı. Tüm çalışmaya rağmen suyun yola çıkması engellenemedi. Sürücüler suyun bulunduğu alandan dikkatli şekilde geçti. Ormanlık alandan yola şelale şeklinde suların aktığı görüldü. Kanala fazla gelen su, dere yataklarına taştı. Hayvanat bahçesi yakınından geçendoğalgaz boru hattı suların aşındırması sonucu ortaya çıktı. Hayvanat bahçesine ulaşan yollardaki köprü ve masalar da su altında kaldı. Yollarda ise kayaların biriktiği görüldü.