Emeklilere ikramiye, memura ödeme müjdesi

Emeklilere ikramiye, memura ödeme müjdesi

Emekli ikramiyesi ödenmesinde 30 yıllık süre iptal edildi. Memura da geriye dönük aile yardımı ödeneği müjdesi geldi...

Anayasa Mahkemesi, Emekli Sandığı Kanunu'nun, "emekli ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla sürelerin dikkate alınmayacağına" ilişkin hükmünü iptal etti
Böylece emekliler 30 yılın üstündeki çalışmaları için de ikramiye alabilecek

Anayasa Mahkemesi, Emekli Sandığı Kanunu'nun, "emekli  ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla sürelerin dikkate  alınmayacağına" ilişkin hükmünü oy çokluğuyla iptal etti.

Ankara 10. İdare Mahkemesi, baktığı bir davada, Emekli Sandığı  Kanunu'nun, 6270 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı  Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile değiştirilen maddesinde yer alan  "…verilecek emekli ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla süreler  dikkate alınmaz" ibaresinin Anayasaya aykırı olduğu kanısına vararak, iptaline  karar verilmesi istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, davayla ilgili esas incelemesini  yapan Anayasa Mahkemesi, emekli ikramiyesi ödenebilecek sürenin 30 yılla  sınırlandırılmasına ilişkin hükmü oy çokluğuyla iptal etti.

Böylece, emekliler 30 yılın üstündeki çalışmaları için de ikramiye  alabilecek.

MEMURLARA BİR MÜJDE DAHA

Eşinin çalışmadığı dönem de aile yardımı ödeneğinin geriye dönük olarak verilmesini isteyen memur açtığı davayı kazandı. Karar emsal olacak.
 
Memur olan bir vatandaşın eşinin çalışmadığı aylar için geriye dönük aile yardımı ödeneğini talebinde bulunmuş ancak bu talebi idarece reddedilmişdi.
 
Memur olan vatandaş, bunun üzerine dava açtı ve mahkeme, geriye dönük aile yardımı ödeneğinin verilmesine karar verdi.

1-998.jpg 2-588.jpg