Emeklilere müjde: Promosyon bir aya yetişecek !

Emeklilere müjde: Promosyon bir aya yetişecek !

11 milyon emeklinin beklediği promosyon yılbaşına kadar yetişecek ve hesaplara yatacak. En düşük promosyonun 450 lira olması bekleniyor

Memurlar 2007 yılında yayımlanan Başbakanlık genelgesiyle maaş promosyonu almaya başlamıştı. Aynı hakkı emekliler de talep ediyordu. Tartışmalar, AK Parti’nin konuyu seçim beyannamesine taşımasıyla ciddiyet kazanmıştı. Yıllardır süren mücadelede mutlu sona yakın. Bankalarla kısmen anlaşma sağladı. Son sözü Başbakan Binali Yıldırım söyleyecek. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün bu konuda bir açıklama yaptı.

‘BANKALAR ÇEKİMSER’

Mehmet Müezzinoğlu, “Çalışmamızı Sayın Başbakanımıza sunduk. Bir ay içinde tamamlayacağını ümit ediyorum. 11 milyon emeklimizle ilgili bankalarımızın ciddi düzeyde çekimser davrandığını görüyoruz. Yapılan hesaplarda arzu edilen rakamlar olmadığını görünce; kanaati Sayın Başbakan’a bıraktık” dedi. Emeklilere maaşa göre, 3 yıllık için 450 ile 900 lira ödeme yapılacağı konuşuluyor. Ancak son kararı Başbakan açıklayacak.

KADEMELİ SİSTEM OLACAK 

Promosyon tutarını iki kriter belirleyecek. Bu kriterlerden biri emekliye ödenen maaş, diğeri de emeklilerin paralarını bankada tutma süresi olacak. Maaşı yüksek olanla parasını bankada daha uzun tutan fazla promosyon alacak. Maaşa göre; 4 ayrı kademe oluşturuldu. Bu kademeler de ‘500 TL’nin altında maaş alanlar’, ‘500-1000 TL arası maaş alanlar’, ‘1000-2000 lira arası maaş alanlar’ ve ‘2000 lira üstü maaş alanlar’ şeklinde belirlendi.

Posta