Emeklinin maaşı haftaya cepte

Emeklinin maaşı haftaya cepte

9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, erken ödeme müjdesiyle Kurban Bayramı’na maaşı cebinde girecek. Tahsis numarasının son rakamı tek olanlar 8 Eylül’de, çift olanlar 9 Eylül’de parasını alacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Eylül'de maaşlarını erken alıyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın maaşların Kurban Bayramı öncesinde yatırılması talimatının ardından, çalışmalar tamamlandı. Emeklilerin maaş ödeme günleri belli oldu. Tahsis numarasının son rakamı tek olanlara 8 Eylül'de, çift olanlara ise 9 Eylül'de maaşları ödenecek. Takvim'de yer alan habere göre her ayın 8'i ile 14'ü arasında verilen geçici iş göremezlik ödenekleri ise 5-9 Eylül tarihleri arasında ödenecek.

NUMARAYA GÖRE

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı, SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin maaş günlerini bir açıklamayla duyurdu. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bilindiği üzere, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 55'inci maddesinde, sigortalıya veya hak sahiplerine bağlanan gelir veya aylıkların, her ay peşin olarak ödeneceği, ödeme dönemleri, ödeme tarihleri, ödeme şekli ve ödeme merkezlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nca belirleneceği hüküm altına alınmıştır.

Buna göre; Kurban Bayramı'nın 12, 13, 14 ve 15 Eylül tarihlerine rastlaması nedeniyle, SGK'dan 5510 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (a)(SSK) ve (b)(Bağ-Kur) bentleri kapsamında emekli, dul ve yetim gelir/aylığı alanların Eylül dönemi gelir/aylık ödemeleri, tahsis numarasının son rakamı 9, 7, 5, 3 ve 1 olanlarda 8 Eylül'de; 8, 6, 4, 2 ve 0 olanlarda 9 Eylül'de yapılacaktır. Her ayın 8-14'ü arasında ödenen geçici iş göremezlik ödenekleri ise 5-9 Eylül tarihleri arasında ödenecektir."

MEMURA DA BAYRAM ÖNCESİ

Memurlar da Eylül'de maaşlarını Kurban Bayramı öncesinde alacak. Memur emeklileri ise aylıklarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisine Eylül'de de maaşları yine bu tarihler arasında ödenecek.

SSK ve Bağ- Kur emeklileri maaşlarını her ayın 16'sından itibaren alıyor. Eylül'de maaşlar bayram nedeniyle erken ödenecek...

Milliyet