Emekliye toplu konut müjdesi

Emekliye toplu konut müjdesi

Zonguldak'ın Çaydeğirmeni beldesinde emekliler için 324 dairenin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak.

Zonguldak'ın Çaydeğirmeni beldesinde emekliler için 324 dairenin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. 3. etap TOKİ'yi hayata geçiren Çaydeğirmeni Belde Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ise bölgeye ve ülkeye örnek olacak çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde 3. etap TOKİ hayata geçti. Belde olarak bir ilki gerçekleştirerek 3. etap TOKİ'yi yaptıklarını ifade eden Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Türkiye ve Zonguldak'a örnek çalışmalar yaptıklarını belirtti. Çaydeğirmeni beldesinin markalaşması için önemli bir projenin hayata geçtiğini ifade eden Başkan Gebeş, emekliler için 324 dairenin ihalesinin yapılacağını ifade etti. Gebeş, "Çaydeğirmeni Belediyesi topu konut anlamında gerçekten hep ilkleri yaptı örnek oldu. Hem bölgeye hem ülkeye örnek olacak çalışmalar yaptık. Belde olarak toplu konutun uygulama yaptı yer Çaydeğirmeni beldesi olmaz denildi, yapılamaz denildi. TOKİ Başkanımızla görüştüğümüzde mümkün olmadığını söyledi. Ama biz yılmadık ve Çaydeğirmeni beldesine yapılması konusunda bir şekilde ikna ettik. Gerçekten çok önemli bir proje oldu. Çaydeğirmeni'n şehircilik adına markalaşması anlamında önemli bir projeydi. O projenin birinci etabını hep birlikte hayata geçirdik. Daha sonra ikinci ve üçüncü etabını hayata geçirdik. Şimdi emekliler ile ilgili toplu konut yapılması gündeme geldi. Bizde derhal geçmişteki bilgi ve birikimimizi ve bu süreçte TOKİ başkanlığında edindiğimiz dostlarımızı devreye soktuk. Allah razı olsun milletvekillerimizde konuya sahip çıktılar. Çaydeğirmeni'nde emeklilerle ilgili TOKİ projesinin hayata geçirilmesi noktasındaki yaptığımız çalışmalar yaklaşık 15 önce açıklama yapıldı. Çaydeğirmeni'nde 324 daire ilk etapta yapılması programa alındı. Olağanüstü bir talep var. Ben en az 3 bin 500 talep olacağını düşünüyorum" dedi.

Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak Valiliği tarafından yapılacak olan kura çekimi ile hak sahiplerinin belirleneceğini sözlerine ekledi.

İHA