Emine Ülker Tarhan CHP'den istifa etti

Emine Ülker Tarhan CHP'den istifa etti

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan partisinden istifa etti.

Tarhan, istifa gerekçesini "CHP yönetiminin vahim tercihlerini değiştirmeyeceğini anladığımdan" diyerek ifade etti.

Tarhan istifa açıklamasında "Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’ den istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tarhan'ın istifa açıklaması şöyle:

"Ülkemizin içinde bulunduğu savaş tehlikesini de içeren koşullar nedeniyle çocuklarımızın geleceği açısından olağanüstü önem kazanan 2015 genel seçimleri öncesi partide demokrasinin işletilmesi, seçim yenilgileri ve özellikle de cumhurbaşkanlığını ilk turda iktidara teslim eden hatalardan dersler çıkartılıp, ciddiyetle yol haritası çizilmesi için yaptığım çağrıyı görmezden gelerek, kurultayı bir koltuk kapma yarışına çeviren;

Kurucusunun büyük fedakarlıklarla inşa ettiği devletin yıkılıp, diktiği ağaçların sökülüp, yerine, adına “ak” denilen ucube sarayda somutlaşan otoriter bir devletin kurulması girişimini ve  cumhuriyetin köşkünün, hanedan sarayına dönüştürülmesini sessizce izleyen;

Türkiye’nin iç ve dış tehditlerle karşı karşıya olduğu, iş ve terör cinayetleri ile sarsıldığı bu çok kritik dönemde sorumsuz çağrılar, tutarsız tezkere söylemleri, belirsiz politikalar ile halkımızın duyarlılıklarından kopuk muhalefet anlayışında ısrar edeceği anlaşılan CHP yönetiminin olası vahim tercihlerini değiştiremeyeceğimi anladığımdan, iktidar umudu da hedefi de bulunmayan yanlış ve zayıf politikaların parçası olmamak için büyük umutlarla geldiğim CHP’ den istifa ediyorum.''

CHP'DEN İLK TEPKİ

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin yaptığı kısa açıklamada, "istifa tek taraflı bir müessesedir" dedi. İstifanın demokratik bir hak olduğunu da vurgulayan Tekin, "hayırlı olsun" demekle yetindi.

EMİNE ÜLKER TARHAN KİMDİR ?

Emine Ülker Tarhan 29 Kasım 1963'te Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi.

TBMM 24. dönem Ankara milletvekili olan Tarhan, 29 Haziran 2011 tarihi itibariyle CHP Grup Başkanvekilidir. Siyasete atılmadan önce hakimlik yapmıştır; Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) kurucu üyeleri ve eski başkanlarındandır.

1981-1986 arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yükseköğrenim gördü. Öğrenciliği sırasında sınıf arkadaşı Mehmet Umur Tarhan ile evlendi; bu evlilikten iki çocuk sahibi oldu.

Bir süre serbest avukatlık, daha sonra kamu avukatlığı yaptı. 1994'te hakimlik mesleğine geçti.İslahiye'de başladığı hakimliği Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sürdürdü. 2001-2011 arasında Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nde tetkik hakimi olarak görev yaptı. 2007’de “Hakaret ve Tehdit Suçları" adında bir kitabı yayımlanmıştır.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) kurucu üyesi olan Tarhan, birliğin Genel Sekreterliği ve 15 Kasım 2009-10 Mart 2011 tarihleri arasında başkanlığı görevlerini yürüttü.

Emine Ülker Tarhan, milletvekili aday adayı olmak için 2011'de hakimlik görevinden ve YARSAV başkanlığından istifa etti. 12 Haziran 2011 Seçimleri'nde TBMM 24. dönem Ankara Milletvekili seçildi. 29 Haziran 2011 tarihinden 26 Haziran 2013'e değin CHP Grup Başkanvekilliği yaptı. 2014 yılında Beni Susturabilecek Tek Şey...adlı kitabı çıkmıştır.