Emirgan Korusu'na AVM ve rezidans

Emirgan Korusu'na AVM ve rezidans

TOKİ, İstanbul'un son yeşil alanlarından Emirgan Korusu'na AVM ve rezidans projesi hazırlığında...

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin yeşil alanlarına göz dikerek bu bölgeleri rant uğruna betona çeviren AKP’nin bu kez Emirgan Korusu’na göz diktiği belirtildi. Emirgan Korusu’nun bitişiğinde bulunan 158 dönümlük yeşil alanı satın alacak olan TOKİ’nin buraya rezidans ve AVM yapacağı ifade edildi.

Söz konusu projeyle birlikte, TOKİ’nin kasasına 158 milyon doların gireceği tahmin ediliyor.

Konuyu Milliyet gazetesindeki köşesine taşıyan Güngör Uras, “Emirgan Korusu 452 dönüm. Devlet Baba’nın Toplu Konut’u, Emirgan Korusu’nun bitişiğindeki 158 dönüm yeşil alanı gökdelen rezidans ve AVM yapılsın diye satışa çıkardı” diye yazdı.

1940'TA KAMULAŞTIRILMIŞTI
Bu arazi, 1940’ta dönemin İstanbul Belediye Başkanı Lütfi Kırdar’ın girişimiyle kamulaştırılmış ve bir bölümü park olarak düzenlenerek halka açılmıştı. Uras, şimdiki belediye başkanı Kadir Topbaş’ın parkta her yıl lale festivali yaptığına da dikkat çekti.

İnşaatı Kadir Topbaş’ın önleyebileceğini öne süren Güngör Uras, Topbaş’a şu çağrıda bulundu; “Kadir Abi, Lütfi Kırdar’ın yaptığını yapamaz mı? Bal gibi yapar. Önceki Belediye Başkanı Sayın Erdoğan’a rica etse, Emirgan Parkı’nın bitişiğindeki, parkın yarısı büyüklüğündeki 158 dönüm yeşil alanın betonlaşmasını önler. Şanına şan katar. (…) Ben Kadir Abi’yi tanısam, ‘merhabam olsa’, ‘A’bicim, yap bir yiğitlik... TOKİ’nin aç gözünü doyurmak gerekiyorsa, çıkar kasadan üç beş milyon dolar, öde TOKİ’ye... Ekle yeşil alanı Emirgan Parkı’na... Lale bahçelerini büyüt. İsmin kalır yadigâr’ derdim.”