Emlak ve konut temalı mobil uygulamalar yarışıyor

Emlak ve konut temalı mobil uygulamalar yarışıyor
Güncelleme:

İndir.com Mobil Uygulama Yarışması’na emlak ve konut uygulamalı mobil uygulamaları olanlar yoğun ilgi gösteriyor.

Emlak sektörü ve konut projeleriyle ilgili mobil uygulama geliştirenlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya başvurular devam ediyor.

Yarışmaya katılmak için, uygulamanızı uygulama marketine (Google Play, Apple AppStore ve Windows Phone Store) yükledikten sonra  http://www.indir.com/yarisma bölümündeki formu doldurmanız yeterli. Her katılımcı istediği kadar uygulama ile katılabilecek, ancak finale sadece en yüksek oyu alan uygulama kalacak.

Mobil uygulama pazarı her geçen gün büyümeye devam ederken, uygulama geliştiriciler de sattıkları uygulamalardan ciddi gelirler elde ediyor. Örneğin Apple iOS uygulama geliştiricilere 2014 yılında toplam 10 milyar dolar dağıtmış ve oluşturduğu ekonomi 627 bin kişilik istihdam doğmasına neden olmuş. 

Tüm göstergeler önümüzdeki dönemde uygulamaların çok daha çeşitlenerek artacağını gösteriyor. Akıllı telefon ve tabletlerin yaygınlaşması, masaüstü işletim sistemleri için de uygulamalar geliştirilmesi, akıllı ev, akıllı araba ve akıllı şehir gibi kavramlarla makineler arası iletişim (M2M) çağına giriyor olmamız önümüzdeki yıllarda uygulamaların hayatımızın her alanında vazgeçilmez birer işleve sahip olacaklarını işaretleri.

Türkiye’de de 18-24 yaş arası internet kullanıcılarının yüzde 62’si mobil internetçi. 18-24 yaş grubundan sonra mobil internet kullanımın en yoğun olduğu yaş grubu 25-34 yaş grubu.

Mobil uygulama geliştiren herkesin katılımına açık olan yarışmaya geliştiriciler, 1 Ocak 2015 tarihinden sonra yayınladıkları mobil uygulamalar ile 20 Nisan 2015'e kadar başvuru yapabiliyorlar. Halk oylaması ve Jüri değerlendirmesine alınan bu uygulamalardan finale kalan ve ilk 3'e giren uygulamalar ise birbirinden değerli ödüllerin sahibi oluyorlar.

YARIŞMA TAKVİMİ

Son Başvuru Tarihi: 20 Nisan 2015

Halk oylaması başlangıcı (ön eleme): 23 Nisan 2015

Ön eleme sonuçları (ilk 10'un açıklanması): 7 Mayıs 2015

Jüri değerlendirmesi: 10 Mayıs 2015

Yarışma sonuçları ve Ödül Töreni: 23 Mayıs 2015 tarihinde yine indir.com tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan 'Mobil Etkinlik' te açıklanacak. indir.com Mobil etkinlik Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Salonu'nda yapılacak.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

Yarışma sonunda birincilik, ikincilik ve üçüncülük kazanan uygulamalara verilecek olan ödüller ise şöyle;

Birinciye; 1 hafta Silikon Vadisi tatili (San Francisco), ReklamStore'dan 5.000 TL'lik reklam, Camekan'dan 5.000 TL'lik Google Adwords reklamı, Webtures 5.000TL değerinde SEO Hizmeti, indir.com'dan 5.000TL değerinde uygulamanın tanıtımı,

İkinciye; Antalya'da 1 hafta tatil, ReklamStore'dan 2.500 TL'lik reklam, Camekan'dan 2.500 TL'lik Google Adwords reklamı, Webtures 2.500TL değerinde SEO Hizmeti, indir.com'dan 2.500TL değerinde uygulamanın tanıtımı,

Üçüncüye; Antalya'da 3 gün tatil, ReklamStore'dan 1.000 TL'lik reklam, Camekan'dan 1.000 TL'lik Google Adwords reklamı, Webtures 1.000TL değerinde SEO Hizmeti, indir.com'dan 1.000TL değerinde uygulamanın tanıtımı ve tüm finalistler UserSpots'dan 2 günlük UI/UX Eğitimi ödüllerini kazanacaklar.