Emniyet Amanpour'u da fişlemiş !

Emniyet Amanpour'u da fişlemiş !

CNN'in ünlü muhabiri ve sunucusu Christiane Amanpour'un da Emniyet tarafından fişlendiği ortaya çıktı

Gezi Parkı eylemleriyle ilgili polisinin hazırladığı ve Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesiyle görevli savcılığa sunduğu fezlekenin ayrıntılarına Vatan gazetesinden Çınar Özer ulaştı. Fezlekede 31 Mayıs’tan 16 Haziran’a kadar eylemlere ayrıntılı şekilde yer verildi.

‘İsyana teşvik’

Fezleke sayılan bazı yasa dışı örgütlerine üye oldukları iddia edilen eylemciler için “Halkı hükümet aleyhine isyana teşvik etmek, Başbakan’ın şahsiyetinde devlet büyüklerine küfür, hakaret ve tehdit içerikli slogan atmak, yazılama yapmak, görevli polis memurunun linç etmek sureti ile silahını yağmalamak” gibi 21 ayrı suç yer aldı. Delil olarak da olay anında çekilen fotoğraflar ve aralarında 23’ü polis olan 261 “mağdur” gösterildi.

“Hükümet karşıtı basın-yayın kuruluşları, gazeteciler, sivil toplum örgütleri, taraftar grupları ile sanat camiası mensupları ve marjinal gruplar tarafından eyleme katılan şahıslar kışkırtılmış” denilen, TMMOB, ÇHD, TTB, Ankara Barosu, İHD, ATO gibi sivil toplum örgütleri sayıldı.

Fezlekede, “uluslararası basın kuruluşlarının eylemleri abartarak ve çarpıtarak dünyaya servis ettikleri”, “Türkiye’de halk ayaklanması çıktığına dair oldukça taraflı ve yanlış haberlere yer verdikleri ve dezenformasyonda bulundukları” belirtildi.

CNN International’ın ünlü haber sunucusu Christiane Amanpour’a da yer verilen fezlekede, “CNN 90 yıllık cumhuriyet tarihinde yapmadığı yayının çok fazlasını eylemler boyunca canlı ve taraflı olarak tüm dünyaya yaymış, Başbakan’ın danışmanı yayına katıldığında sözü yarıda kesilerek yayın sonlandırılmıştır” denildi.

Tencereyle mahalle baskısı!

Fezlekede eylemcilerin telsiz programı ve sosyal medya üzerinden örgütlendiği belirtildi. Ayrıca eylemlere aktif olarak katılmayanların da, “evlerinde ışıklarını yakıp söndürdükleri, kapı kapı dolaşarak milleti protesto eylemlerine katılmaya zorladıkları, balkonda tencere, tava, kaşık gibi araçlarla ses çıkardıkları, çevrede eyleme destek vermeleri için mahalle baskısı kurdukları” iddia edildi.

‘Sözde polis kurşunu’

Fezlekede, Ethem Sarısülük’ün polis kurşunuyla vurulma olayına yer verilmezken, “Sözde güvenlik güçlerinin tabancasıyla vurulduğu iddiası...” şeklinde ifade yer aldı.