Emniyet kemeri tokası faciası

Emniyet kemeri tokası faciası

Afyonkarahisar'da takla atan otomobilden fırlayarak ölen 2 kişinin emniyet kemeri takmadıkları ortaya çıktı.

Afyonkarahisar'da takla atan otomobilden fırlayarak ölen Ümmühani Ceyhun ve Müslüm Kavucuk'un emniyet kemeri takmamak için kemer tokası kullandıkları belirlendi.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde kontrolden çıkarak takla atan otomobilden fırlayarak ölen 35 yaşındaki Ümmühani Ceyhun ve 27 yaşındaki Müslüm Kavucuk'un emniyet kemeri takmamak için Kemer tokası kullandıkları anlaşıldı.

DEFALARCA TAKLA ATTI

Kaza, bugün saat 14.00 sıralarında Afyonkarahisar- Antalya Karayolu'nun 45'inci kilometresinde meydana geldi. Başağaç Köyü Mevkii'nde seyreden 48 UF 909 plakalı otomobil yağmur ve aşırı hızın etkisiyle kontrolden çıktı. Defalarca takla atan araç orta refüje çıkarak durabildi. Otomobilde bulunan Ümmahani Ceyhun ve Müslüm Kavucuk araçtan metrelerce dışarı fırlayarak öldü.

SATIŞI VE KULLANIMI YASAK

Kaza yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri sürücüsü belirlenemeyen araçtaki iki kişinin de emniyet kemeri takmadıklarını aracın ikaz vermemesi için satışı ve kullanımı yasaklanan Kemer tokası kullandıklarını belirledi. Savcılığın incelemesinin ardından cenaze araçlarına alınan cesetler Sandıklı Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Hurdaya dönen araç ise kurtarıcı yardımıyla otoparka çektirildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.