Emniyet Müdürü Kurt: Niğde, İç Anadolu'nun En Güvenli İli

Emniyet Müdürü Kurt: Niğde, İç Anadolu'nun En Güvenli İli

NİĞDE Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre İç Anadolu'da en güvenli iller arasında Niğde'nin ilk sırada...

NİĞDE Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre İç Anadolu'da en güvenli iller arasında Niğde'nin ilk sırada yer aldığını söyledi.

TÜİK'in 2015 verilerine göre Türkiye geneli güvenlik endeksi sıralamasında Niğde'nin 19'ncu sırada yer aldığını ifade eden Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, "Aynı kategorideki İç Anadolu'daki çevre illere göre ise birinci sıradadır" dedi.

Ancak bu başarının kendileri için yeterli olmadığını belirten Ali Kurt, şunları söyledi:

"Niğde'mizde iyinin iyisini nasıl yaparız, Niğde'mizi nasıl daha da huzurlu güvenli bir il yaparız anlayışı ile çalışıyoruz. Bu kapsamda asayiş ve trafik olaylarımız detaylı bir şekilde analiz edilerek bu olayların olduğu ay gün saat ve yer gibi detaylar üzerinden strateji belirlenip bu olayların olmaması için ek tedbirler alınmaktadır. İlimizde özellikle mal varlığına karşı işlenen suçların yoğun olarak meydana geldiği bölgeler ve olaylar analiz edilerek dar bölge çalışması, bu bölgelerin ekiplere zimmetlenmesi, takviye ekip ve personel çalışması yapıldı."

Kurt ayrıca Kamu Denetçiliği Kurumu'nun önceki yıllardaki verilerine göre il dışı görevlendirmeler hariç Niğde polisinin haftalık çalışma saatinin 51 saat olarak tespit edildiğini kaydederek fedakarlıkla görev yapan tüm personeline teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI