Emniyet ve AK Parti binasına saldıran terörist yakalandı

Emniyet ve AK Parti binasına saldıran terörist yakalandı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti binasına roketatarlı saldırı yapan terörist yakalandı.

AK Parti İstanbul İl Binası ve İstanbul Emniyet Binasına yönelik lavlı saldırıları gerçekleştirdiği değerlendirilen ve dün Esenyurt'ta polise ateş açan DHKP/C'li terörist Şerif Turunç Tekirdağ'da bacağından vurularak yakalandı.

İstanbul'da geçen cuma gecesi Sütlüce'deki AK Parti İl Başkanlığı ve Vatan Caddesi'ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen lavlı saldırıları gerçekleştiren dün de Esenyurt'ta polise ateş açan teröristin, İçişleri Bakanlığı'nın "arananlar" listesinde yer alan DHKP/C'li terörist Şerif Turunç olduğu belirlendi. Tekirdağ ve İstanbul Emniyet müdürlüklerinin ortaklaşa yaptığı operasyonda şüpheli Şerif Turunç, kentin Gündoğdu Mahallesi'ndeki Selimiye Camii çevresinde vurularak yakalandı.

Teröristin üzerinde yapılan aramada pusula, Glock marka tabanca ve el bombası ele geçirildi.

BACAĞINDAN VURULARAK YAKALANDI

Tekirdağ'da yakalanan DHKP/C'li Şerif Turunç'un operasyon sırasında polise direndiği ortaya çıktı. Gündoğdu Mahallesi'nde İstanbul ve Tekirdağ polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda polis ekiplerince sol bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Turunç'un yakalandığı yere yaklaşık 1.5 kilometre uzaklığındaki Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü çevresinde keşif yaptığı iddia edildi.

DHKP/C'li Şerif Turunç'un Tekirdağ'a neden geldiğine ilişkin sorgusunun ardından İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

dha-e1e297b2e2ec4e0673429167455b9fc9-1.jpg

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Tekirdağ'da yakalanan DHKP/C'li Şerif Turunç, Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şerif Turunç, sağlık kontrolunun ardından sorgusu için yeniden Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

dha-136958cc8ea68ac8f680c47e98b66c59-1.jpg

NE OLMUŞTU?

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki binasına önceki gün düzenlenen saldırıda kullanılan silahların, Rus malı RPG-18 olduğu belirlendi. İl başkanlığına atılan roketin tapasının arızalı olduğu için patlamanın gerçekleşmediği ortaya çıktı. Roketatar üzerinde yapılan delil araştırmasında iki silahta da aynı parmak izine ulaştığı belirtildi. Parmak izinin terör örgütü DHKP-C üyeliğinden poliste kaydı bulunan Şerif Turunç’a ait olduğu iddiaedildi. Turunç’un geçtiğimiz sene Yunanistan’dan Bilgehan Karpat isimli teröristle birlikte yasadışı yollardan Türkiye’ye girdiği bildirildi. Yetkililer, önceki gece gerçekleşen saldırılardaki kimliği belirlenemeyen ikinci teröristin de Karpat olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

2348814.jpg

POLİSE ATEŞ AÇTI

İstanbul genelinde kırmızı alarm durumuna geçen polis, operasyonların yanı sıra aramaları da sıklaştırdı. İddialara göre polisin aradığı terörist Şerif Turunç dün Esenyurt’ta ortaya çıktı. Taksiyle Bağlarçeşme mahallesine gelen Turunç polis otosu görünce araçtan indi. Silahını çıkaran Turunç, polis aracına arkadan ateş açtı. Polisin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Ara sokaklara kaçan terörist üzerindeki el bombası ve sırt çantasını bıraktıktan sonra kaçtı. Çatışma sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Turunç’un yere attığı sırt çantası ve el bombası için uzman ekip çağrıldı. Yapılan incelemelerde sırt çantasından silah, eldiven, ip, ilaç ve bazı kıyafetler çıktı

DHA