Emniyet'te Anti Paralel Ekibi kuruldu

Emniyet'te Anti Paralel Ekibi kuruldu

İstanbul Emniyeti'nde 6 kişilik özel ekip kuruldu.

AK Parti Hükümeti'nin "Darbe girişiminde bulundular" diyerek suçladığı paralel yapı iddialarına karşılık İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 6 kişilik özel bir ekip kuruldu.

Sabah gazetesinden Ferit Zengin'in haberine göre ekip İstanbul Emniyeti'nin tüm teknolojik altyapısının paralel yapıya yakın şirketlere karşı gözden geçirip güçlendirdi.

6 kişilik uzman teknik ekip, operasyonları yürüten Mali Suçlarla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile paralel yapının arşivi olduğu ortaya çıkan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki tüm bilgisayarları, telefon ve internet santrallerini, parmak izi tarama ve güvenlik kamerası sistemlerinin tüm teknik altyapılarında detaylı inceleme yaptı. Uzmanlar, sistemlerde yürüttükleri yazılımsal incelemeyle birlikte tüm kablolama sistemini de, "paralel hat" şüphesiyle gözden geçirdi. Uzmanların, 5 gün süren incelemesi sonucunda şimdilik herhangi bir açığa rastlanmamasına rağmen tüm sistemlerde güvenlik güçlendirmesi yapıldı. Sistemler, dış müdahalelere karşı son derece korunaklı hale getirildi. Daha önce de veri hırsızlığının önlenmesi amacıyla bilgisayarların çevre birimleri girişleri kapatılmış, sistemlere erişimin sadece parolalarla yapılmasının altyapısı oluşturulmuştu.