En etkili kadın o !

En etkili kadın o !

Yapılan araştırmaya göre en etkili 100 siyasetçi kadın arasında lider CHP'li Birgül Ayman Güler oldu.

Güler’i, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ve dördüncü sırada AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan takip etti.

ARAŞTIRMA GOOGLE ÜZERİNDEN YAPILDI

ARGE-MER araştırma grubu, Google üzerinden yaptığı Türk siyasi hayatında aktif olan ve "Siyasete Yön Veren 100 Etkili ve Popüler Kadın Siyasetçi" araştırmasını tamamlandı. Araştırmada AKP, CHP, MHP, BDP, DP, DSP, SP, HAS Parti, İP, Yurt Partisi ve Türkiye Partisi’nde(TP), partilerin genel merkez kurulları ve genel merkez teşkilatlarında görev yapan, yönetici konumunda yer alan kadın siyasetçiler ve parlamentoda milletvekili olarak yer alan tüm kadın siyasetçilerin etkinlikleri ve popülariteleri tespit edildi.

BİRİNCİ BİRGÜL AYMAN GÜLER

Araştırmada partilere göre en etkili kadın siyasetçiler sıralamasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler birinci sırada yer aldı. Güler’i ikinci sırada yer alan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana takip etti. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey üçüncü sırada yer alırken, AKP Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan listede dördüncü, DP’den Ayşegül Dalkır Kahveci ise altıncı sırada yer alarak ilk on içine girmeyi başardı. MHP Grup Başkanvekili Meral Akşener on dokuzuncu, Saadet Partisi GİK üyesi Oya Akgönenç de listenin yirminci sırada yer aldılar.

Parlamentoda yer alan ve etkili olan kadın siyasetçilerin rahatlıkla girebildiği listede, parlamento dışında bulunarak siyaset yapan kadınların da listede yer bulması dikkat çekti. Araştırma sonuçlarına göre aktif olarak Türk siyasi hayatına yön veren kadınların ilk 10 sıralaması şöyle:

İLK 1O

"Birgül Ayman Güler (CHP), Leyla Zana (BDP), Şafak Pavey (CHP), Fatma Salman Kotan (AKP), Ayla Akat Ata (BDP), Ayşegül Dalkır Kahveci(DP), Fatma Nur Serter (CHP), Zeynep Armağan Uslu (AKP), Ayşenur Bahçekapılı (AKP), Emine Ayna (BDP)."