En güzel dut pekmezi ve dut pestili yarışması yapıldı

En güzel dut pekmezi ve dut pestili yarışması yapıldı

Gümüşhane’de 21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali kapsamında en güzel dut pestili ve dut pekmezi yarışması yapıldı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Fatih Parkında gerçekleştirilen...

Gümüşhane’de 21. Uluslararası Kuşburnu-Pestil, Kültür ve Turizm Festivali kapsamında en güzel dut pestili ve dut pekmezi yarışması yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Fatih Parkında gerçekleştirilen yarışmada vatandaşların evlerinde yaptığı 18 dut pekmezi ile 13 dut pestili jürinin değerlendirilmesine sunuldu.

İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve üretim yapan bir vatandaşın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada jüri üyeleri pekmezde görünüş ve renk, koku ve tat, kıvam ve gözle görülebilir yabancı madde kriterleri, dut pestilinde ise renk, tat ve koku, görünüş kriterlerini 100 üzerinden puanladı.

Yarışma sonucunda yapılan değerlendirmede dut pekmezinde aynı aileden yarışmaya giren Zübeyde Bal birinci, Rafet Gürsel Bal ikinci, Ümeyir Bal üçüncü olurken, dut pestilinde ise Gönül Kaya birinci, Derya Kaya ikinci ve Rumeysa Bal üçüncü oldu.

Yarışmanın sonunda dereceye girenlere Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen ve Kültür Turizm İl Müdürü Temel Yalçın tarafından altın hediye edildi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Başkan Ercan Çimen, “Ev ekonomisini harekete geçirmek için yarışmaya katılan bütün hemşehrilerimizin ürünlerini Belediye Başkanlığı'nda ikram için alacağız. Belediyemize ziyaret eden tüm misafirlerimize yöresel ürünlerimizi ikram edeceğiz. Burada ki amacımız ev ekonomisine katkı sağlamak.” dedi. CİHAN