EN İYİLER ARASINDA 6 TÜRK ÜNİVERSİTE !

EN İYİLER ARASINDA 6 TÜRK ÜNİVERSİTE !
Güncelleme:

Türkiye'den 6 üniversite "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde yer aldı.

ODTÜ, Boğaziçi, İTÜ, Sabancı, Bilkent ve Koç üniversiteleri "Dünyanın En İyi Üniversiteleri" listesinde yer aldı -Times Higher Education Dergisi Editörü Baty: "Bu yıl Türkiye için çok iyi bir yıl oldu. Sıralamada ciddi yükselişler gerçekleşti"

İngiltere'de yüksek öğrenimle ilgili yayınlanan "Times  Higher Education (THE)" isimli haftalık derginin "Dünyanın En İyi Üniversiteleri"  listesinde, Türkiye'den 4 üniversite ilk 200'de, toplam 6 üniversite de ilk  400'de yer aldı.

     Derginin bu yıl 11'inci kez yayınladığı sıralamaya göre, ABD'deki  "California Institute of Technology" üniversitesi ilk sıradaki yerini dördüncü  kez korurken, Harvard Üniversitesi ikinci sırada yer aldı. İngiltere'deki Oxford  Üniversitesi üçüncü, ABD'deki Stanford Üniversitesi dördüncü ve yine  İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi ise beşinci sırada yer buldu.

     Üniversitelerin araştırma, bilgi paylaşımı, uluslararası görünümü,  öğretim ortamı gibi kriterleri dikkate alınarak hazırlanan listenin başında yer  alan diğer üniversiteler ise sırasıyla şöyle:

    "The Massachusetts Institute of Technology Üniversitesi, Princeton  Üniversitesi, CaliforniaÜniversitesi, Berkeley Üniversitesi, Imperial College  London Üniversitesi ile Yale Üniversitesi ve Chicago Üniversitesi oldu.

     Türkiye'den listede geçen yıl ilk 200'de bir üniversite bulunurken, bu  yıl bu sayının 4'e yükselmesi dikkati çekti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)  85'inci, Boğaziçi Üniversitesi139'uncu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)  165'inci, Sabancı Üniversitesi 182'inci, bilkentÜniversitesi 201'inci, Koç  Üniversitesi ise 301'inci sırada yer aldı. İTÜ ve Sabancı üniversiteleri ilk kez  listeye girmiş oldu.

     Times Higher Education Dergisi Editörü Phil Baty, Türkiye'nin  listedeki yerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu yıl Türkiye için çok iyi bir yıl  oldu. Sıralamada ciddi yükselişler gerçekleşti. Bunun en önemli nedenlerinden  biri araştırmalar. TÜBİTAK ve TAEK'in 'Higgs bozonu' parçacığını bulması,  araştırma ve geliştirmeye yatırımın artması, Türk kuruluşlarının araştırma  etkisini de artırmıştır" ifadelerini kullandı.