En meşru çocukların ülkesi Türkiye

En meşru çocukların ülkesi Türkiye
Güncelleme:

Türkiye, evlilik dışı doğum oranının en düşük olduğu ülke oldu.

ABD’de ekonomi iyileştikçe evlilik dışı doğum oranlarında da azalma gözlemleniyor. Ekonomistler, yavaş bir açılma döneminden sonra gelecek rahat günlerin çocuk sayısını olumlu etkileyeceğini vurguluyorlar. Avrupa ’daki durum ise benzer. Eurobölge’nin ekonomik anlamda kendine gelmesi 2018’i bulabilir. Bu sebeple 2011’de ABD’de evlilik dışı doğumlar %41 iken, AB’de %39 idi. Refah yoksa üreme motivasyonu da düşük oluyor diyebiliriz.

Pew Research'ün araştırmalarına göre Avrupa’da Finlandiya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti’nde doğumların %40’ı evlilik dışı gerçekleşiyor. Norveç, İsveç, Belçika ve Danimarka’da çocukların yarısından fazlası evlilik dışı doğarken çizginin diğer ucunda “evlenmeden olmaz” diyenler var.

Kıbrıs, Hırvatistan, Makedonya, Yunanistan ve elbette, Türkiye .

Ülkemizde evlilik dışı doğum oranı %3.

Evlilik dışı çocuk sayısındaki artışın “kötüye evrilme” olduğunu düşünen Amerikan vatandaşı sayısında da ciddi bir değişim gözlenmekte. Evlenmeden çocuk yapmanın ahlaki olarak kabul edilebilir olduğu fikri artık daha fazla destek görüyor. 18 ve 30 yaş arasındaki “milenyum neslinin”, bu konuya bakış açısının yaşlı nesillerden daha esnek ve rahat olduğu da Pew Research’ün ulaştığı sonuçlar arasında.

Evlilik öncesi cinselliğe sıcak bakmayan Türkiye, evlenmeden çocuk sahibi olma konusunda da tutucu tavrını sürdürüyor.