En yoğun günlerini yaşıyorlar

En yoğun günlerini yaşıyorlar

Türksat 4A uydusuna geçiş yapılması ile esnaf yoğun günler geçiriyor.

Türksat 4A uydusuna geçiş yapılması ve frekansların değişmesinin ardından Balıkesir'deki uydu cihazı güncelleyen esnaf yoğun günler geçiriyor.

Türksat 4A haberleşme uydusuna geçiş yapacak televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri hafta içinde gerçekleştirildi. Bu değişikliğin ardından vatandaşlar, güncellemesini yapamadığı uydu cihazlarını elektronikçilere götürünce, esnaf perşembe gününden bu yana en yoğun günlerini yaşıyor.

Balıkesir'de uydu cihazı satıcısı ve tamircisi Yusuf Çokal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde 40 binden fazla kurulu uydu alıcısının olduğunu ifade etti. Frekans ayarlarının yapılması ve güncelleme için vatandaşların kendi gibi esnafa akın ettiğini dile getiren Çokal, yoğunluktan dolayı iş yerinde uydu cihazlarını koyacak yer bulamadıklarını anlattı.

Müşterileri geri çevirmediklerini ancak ilerleyen günlere randevu verdikleri için çok şikayet aldıklarını dile getiren Çokal, şunları söyledi: "Balıkesir'de 40 binden fazla kurulu uydunun güncellemesinin 1-2 günde yapılması mümkün değil. Vatandaşlar bunların hepsini 2 günde yapmamızı istiyorlar. Yoğunluktan dolayı 10 gün sonrasına randevu vermeye başladık. Bir uydu cihazına kanalları yüklemek ortalama 1 saatimizi alıyor. Evinde televizyon izleyemeyenler,Türksat'a, uyduculara kızıyor. Bize bırakılan cihazlar artık raflara sığmıyor. Binlerce cihaz kabul ettik."

Uydu cihazlarını güncellemek için elektronikçi ve teknik servislere getirenler ise perşembe gününden bu yana televizyon izleyemediklerini, uydu alıcıların kanal yükleme işleminin 10-20 lira arasında değiştiğini dile getirdi.